Autor se bavi suštinskim pitanjima

Predstavljen Vikend roman.

Foto 37016Foto 37018 U maloj sali dečjeg odeljenja gradske biblioteke „Karlo Bijelicki” održana je promocija knjige Marka Popovića. Ovom prilikom o knjizi su, osim autora, govorili Dario Kunštek Uzelac, recenzent, Mirela Đukanović, profesorica srpskog jezika i književnosti i Dajana Sabo, učenica gimnazije. Promocija je otpočela čitanjem odlomka iz romana u izvedbi Dajane Sabo. - Svetlost na kraju tunela je optička varka - ističe se među citatima iz „Vikend romana”. Dario Kunštek Uzelac opisao je roman kao delo koje porađa samo sebe. - Idejna usmerenost ovog dela, iako u prvi mah apokaliptična ipak za krajnji cilj ima sliku procesa sazrevanja pojedinca, tj. svojega ja, akumuliranog u nama, kroz eone. Popovićev čovek, iako zarobljen u tom svetu apsurda i negacije, teži da svojim duhovnim kapacitetom pređe granice i vremenske i prostorne i tako dopre do nečeg lepšeg i višeg - rekao je recenzent. 
Mirela Đukanović istakla je da se autor u ovom romanu bavi suštinskim pitanjima, poput suštine današnjeg društva, kao i pitanja religije i umetnosti u današnjem vremenu. Marko Popović je za kraj izvukao zanimljive relacije. - Neposredno posle završetka rada na romanu, otišao sam sa suprugom na letovanje na ostrvo Evia. Pored našeg smeštaja stanovao je stariji bračni par iz Atine koji je neverovatno podsećao na likove iz romana - rekao je autor. 

@ Pet, 13.12.2019. 06:36
biblioteka karlo bijelicki dajana sabo dario kunštek uzelac knjiga promocija marko popović mirela đukanović sombor vikend roman
Prethodna vest Sledeća vest