„Put u središte duše” sa Majom Wu

Roman „Put u središte duše” po prvi put biće predstavljen u Somboru, 22. novembra u 18 sati u Mađarskoj građanskoj kasini.

Foto 36805 Maja Wu (Bjelić) je rođena u Somboru, 1981. godine. Autorka je nekoliko knjiga (Maslačak nošen vetrom, Jednom kad opet budemo pecali, A šta kad zveri šapuću, Anima healing dnevnik, Ispričaj mi priču, Looking for a Job in Germany). Njena proza zastupljena je u raznim antologijama, priče prevedene na nemački jezik možete pronaći u mnogim zbirkama, a većina knjiga je dostupna i na engleskom jeziku. Živi, radi i piše nove priče u Mainzu.
Maja Wu će predstaviti svoj novi roman, „Put u središte duše”, u Somboru, 22. novembra u 18 sati u Mađarskoj građanskoj kasini. Tim povodom za soinfo.org odgovorila je na nekoliko pitanja.
Kada ste počeli da pišete?
- Počela sam da pišem još kao devojčica za razne, u to vreme, popularne časopise. Pisanje je preslikavanje duše u ogledalu u kom se ogleda i čitaoc, pa je moja želja još od malih nogu bila da napišem knjigu.
Kakav je bio put od bloga do knjige?
- Put od bloga do romana je priča koju rado pričam na svojim radionicama. Kada predano radiš dajući celog sebe, ne primetiš da si prevalio dug put koji osvane u knjižarama sveta i krije priču za gladne oči čitaoca. Moje dugogodišnje pisanje bloga pretvorilo se u priču koju sam ukoričila, da bih odmah nakon toga naučila da blog pustim da bude blog, a da svojim knjigama udahnem život skriven do momenta kada ću ih podeliti sa svetom.
Ko je Maja Wu a ko je glavna junakinja u romanu?
- Roman krije dve junakinje. Mislim da se svaka žena na ovom svetu krije u oba lika, pa tako i ja sama. Prepustiću čitaocima da prosude sami.
Kome je namenjen ovaj roman?
- Roman je namenjen svima. Govori o porodici, ljubavi, potrazi za oslobođenjem i praštanjem. Govori o prošlosti i budućnosti koje su toliko povezane da jedna bez druge ne mogu opstati. Roman je pelcer ljubavi za svakog ko se odluči čitati ga.
Koje su tri ključne reči romana „Put u središte duše”?
- Ljubav. Duša. Bajke.
Koja je poruka romana?
- „Jedini put na koji nam valja poći, put je ka samom sebi.”
@ Sub, 09.11.2019. 20:52
mađarska građanska kasina maja wu maja wu (bjelić) put u središte duše sombor
Prethodna vest Sledeća vest