Podrška za „Čepom do osmeha”

Grad Sombor i humanitarna organizacija Čepom do osmeha potpisalik su memorandum o poslovnoj saradnji.

Foto 30038 - Potpisivanjem Memoranduma o poslovnoj saradnji grad se obavezao da kutiju za prikupljanje čepova postavi u zgradi lokalne samouprave, na vidnom i za građane dostupnom mestu. Akcija je pokrenuta 2012. godine, a sredstva koja su obezbeđena iskorišćena su za kupovinu pomagala za trinaestoro dece, od kojih je dvoje dece sa teritorije Grada – kazao je zamenik gradonačelnice Antonio Ratković. Inače, humanitarna akcija „Čepom do osmeha” kroz organizovani prikupljanje i reciklažu čepova, obezbeđuje sredstva za kupovinu pomagala za decu sa invaliditetom. Akcija, izuzev ovog krajnje humanog cilja, utiče i na svest, kako dece – tako i odraslih, o zaštiti i očuvanju životne sredine i  razvija humanost i solidarnost. Vanja Petković, predsednica organizacije „Čepom do osmeha” je na ideju o recikliranju čepova došla još kao studentkinja ekologije. Akcija je počela u maju 2012. godine. Prema njenim rečima do sada je prikupljeno oko 70 tona plastičnih čepova. - Odabir dece kojima su pomagala potrebna vrši se preko javnog konkursa koji se objavljuje na zvaničnom sajtu organizacije. Naš cilj je da obezbedimo invalidsko pomagalo za svako dete i akciju su podržali vrtići, škole, fakulteti, veliki broj institucija i kompanija, kao i veliki broj pojedinaca – kazala je Petkovićeva. Potpisivanju Memoranduma prisustvovali su i direktori gradskih osnovnih i srednjih škola kojima je detaljno predočen način funkcionisanja akcije. Vanja Petković je navela i da je među prvima, dok još nije ni konstituisana organizacija, podršku pružila Predškolska ustanova „Vera Gucunja”.
SOinfo.org više godina daje skromni doprinos akciji i to prikupljanjem čepova sa plastične ambalaže „koju proizvede” redakcija.
@ Sub, 04.02.2017. 05:05
antonio ratković čepom do osmeha društvo grad sombor osnovne škole sombor srednje škole vanja petković zamenik gradonačelnice
Prethodna vest Sledeća vest