Slamarske slike na izložbi u Beogradu

U petak i subotu, 28. februara i 1. marta, u poseti Somboru i UG “Bunjevačko kol” boravila je direktorica Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka Srbije Marina Lukić-Cvetić sa saradnicima.

Foto 20888 U ime domaćina, pored slamarskih umetnica, goste iz Beograda primili su predsednik udruženja Dejan Parčetić i počasni predsednik kola mr Đuro Bošnjak. Razlog posete bio je dogovor i odabir slamarskih umetničkih slika iz fundusa slika UG „Bunjevačko kolo” koje će biti postavljene u galeriji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka Srbije u Beogradu počev od 13. marta - saopštilo je UG „Bunjevačko kolo”. Dvodnevnu posetu Somboru, gospođa Lukić Cvetić je iskoristila i za posetu somborskom umetniku i članu UG „Bunjevačko kolo”, Pavlu Blesiću. Tom prilikom dogovorena je i izložba umetničkih slika Pavla Blesića za oktobar mesec.
Umetnička slamarska sekcija „Bunjevačkog kola” je za ovu priliku izradila sliku u tehnici slame na kojoj je prikazan logo Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka Srbije. Poklon je uručio predsednik udruženja Dejan Parčetić.
@ Uto, 04.03.2014. 23:25
beograd bunjevačko kolo bunjevci dejan parčetić đuro bošnjak izložba kultura marina lukić-cvetić slamarska slika sombor zavod za proučavanje kulturnog razvitka srbije
Prethodna vest Sledeća vest