In memoriam: Branko Jokić (1976 – 2012)

S nevericom smo primili potresnu vest da nas je iznenada napustio Branko Jokić. To nije istina da smo izgubili najboljeg bibliotekara i prijatelja, i sina i roditelja iz plemenite kuće.

Foto 16481 Sve škole je izučio spreman za osvajanje novih prostora znanja i mnogih veština ljudovanja, rada i druženja. U Biblioteci je ostavio vrednosti za čitav vek, a toliko mu je još trebalo da dovrši sve započeto. Pred njim se otvarala zavičajna istorija i blago koje je otkrivao za sve znatiželjne i učene. Postavio je temelje digitalne platforme našeg bibliotekarstva i spremao se da je na međunarodnom okruglom stolu predstavi u ime Somborske biblioteke. Retki su i odabrani znatiželjnici, poput Branka, blagorodni za svaki grad koji drži do svog dostojanstva. Pored priređivanja fototipskih izdanja ozbiljno se pripremao za brojne nove naslove. Pravi domaćin, koordinator i kreator je u velikom filmskom zamahu o Radivoju Koraću. Sve niti kulture grada povezao je predanim i vrednim ulogom. S prijateljima iz Biblioteke, s plemenitašima iz Tri tačke – istinskim Ravangradskim ajkulama. Trajna knjiga o ljudskoj meri, učinku i bliskosti. Kako može biti istina da je otišao onaj kome je malo jedan vek za istinsku ljubav i strast za sportom, muzikom, ljudima. A ljudski se ogledati s Brankom za sva vremena je čast za porodicu i za sve prijatelje.
Komemoracija je u Biblioteci (Trg cara Lazara 3), u subotu, 29. decembra 2012. godine, u 17 časova. Sahrana je na Velikom pravoslavnom groblju, u nedelju, 30. decembra 2012. godine, u 13 časova.
Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki”.
@ Sub, 29.12.2012. 13:00
branko jokić gradska biblioteka in memoriam komemoracija ravangradske ajkule sombor
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

izgubili smo dobrog i plemenitog čoveka...neka mu je večna slava i hvala !
blek stena
@ Ned, 30.12.2012. 20:24
blek stena