Sport Kultura Društvo Obrazovanje Privreda Poljoprivreda Sela
• Maestralni Popović, Gusari jesenji prvaci

STK Gusar - STK ŽAK 4:1.

Foto 37028 Odavno u Somboru nije vladalo veće interesovanje za jedan stonoteniski meč. Pred prepunom salom Mostonge odigran je derbi susret prvorangiranih timova, ujedno, i poslednji meč jesenjeg dela Vojvođanske A lige. Stonoteniseri somborskog ŽAKA su do ovog kola bili lideri no nisu uspeli da prigrabe naslov na polusezoni. Pobednik meča se mogao naslutiti već po završetku uvodne partije. Iskusni Darko Popović, trenutno drugi reket Gusara, bio je superioran protiv favorizovanog Daria Lobode. Naneo mu je prvi poraz u 13. meču. Posle lošeg starta, Žakovce je u igru vratio Stevan Hilko. Preokret za trijumf nad Sinišom Josićem. Slavio je 3:2 iako je imao zaostatak od dva seta.
Međutim, to je bilo sve što su stonoteniseri ŽAKA uspeli da urade u derbiju. Srđan Bajčevje u narednom meču ubedljivo savladao Slobodana Balovića, da bi potom dubl Popović- Bajčev povećao prednost Staparaca na 3:1. Darko Popović je drugim singl trijumfom, protiv Hilka, zaključio derbi i svom timu doneo jesenju titulu. ŽAK je do ovog kola bio jedini tim lige sa maksimalnim učinkom.
@ Pon, 16.12.2019. 02:14
dario loboda darko popović sela siniša josić slobodan balović sombor sport srđan bajčev stapar stevan hilko stk gusar stk žak stoni tenis vojvođanska a liga
• Platforma investicionih lokacija

Grad Sombor je započeo izgradnju digitalne baze investicionih lokacija „GeoSrbija”. Postupkom rukovode Republički geodetski zavod (RGZ) - objavljeno je na zvaničnom sajtu.

Foto 37026 Izrada i postavljanje digitalnih investicionih lokacija je rezultat aktivnosti na projektu „Unapređenje poslovne klime u Srbiji” koji, po objavi nadležnih, za cilj ima uspostavljanje modela za budući Nacionalni registar investicionih lokacija. Lokalna samouprava je saopštila da pomenuti registar treba da doprinese privlačenju investitora i, samim tim, ekonomskom razvoju lokalnih zajednica. - U trenutnoj fazi projekta, osnovni cilj je popisati postojeće investicione lokacije u gradu Somboru, sakupiti dostupne podatke i sagledati elemente strategija razvoja jedinica lokalnih samouprava u smislu privlačenja investitora. Krajnji cilj projekta je da ostvari uniformisanost investicionih lokacija u što većem broju lokalnih samouprava i tako omogući bolji uvid u investicione potencijale gradova i opština na teritoriji cele države - navodi se u obrazloženju.
Pored uspostavljanja jedinstvenog modela predviđa se i izgradnja mehanizama za redovno izveštavanje čime se postiže ažurnost i održivost registra. Digitalna platforma bi trebalo da postane alat za svakodnevni rad i promociju investicionih potencijala jedinica lokalne samouprave, ali i sredstvo njihovog umrežavanje i povezivanja sa pokrajinskim i republičkim institucijama. Izrada digitalne platforme investicionih lokacija, u prvoj fazi, obuhvatiće još Zrenjanin, Vranje, Požarevac, Pirot, Knjaževac, Ćupriju, Čačak, Bor, Arilje i Valjevo.
@ Ned, 15.12.2019. 23:37
digitalizacija geosrbija investicioni potencijali privreda republički geodetski zavod - rgz sombor unapređenje poslovne klime u srbiji
• Prikupljeno gotovo 150 potpisa za sat i po

Potpisivanja peticije za oslobađanje uzbunjivača Aleksandra Obradovića organizovana je juče.

Foto 37024Foto 37022 Grupa građana Šamar sprovela je akciju na Trgu Svetog trojstva tokom koje je prikupljeno oko 150 potpisa. Organizatori su naveli da je odziv građana bio na zadovoljavajućem nivou. - Za mali grad kao što je Sombor ovoliki broj prikupljenih potpisa predstavlja pravi uspeh. Najveće iznenađenje jeste to što je veliki broj građana uopšte informisan o ovom događaju s obzirom da je najava išla samo preko interneta - rekao je inicijator akcije, Aron Čuvardić.
Većina potpisnika kaže da od same peticije nemaju prevelika očekivanja. - Ovo je prilika da se izvrši pritisak javnosti na institucije - zaključila je Zorka Milošević, članica somborskog udruženja „Šamar”.
Oni koji nisu bili u mogućnosti da podrže akciju u Somboru, peticiju mogu potpisati u onlajn formi.
@ Ned, 15.12.2019. 17:33
aleksandar obradović aron čuvardić društvo gg šamar peticija sombor uzbunjivač zorka milošević
• NDNV: Otkriti ko je zloupotrebio identitet i pretio novinaru

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) zahteva od nadležnih da hitno otkriju ko je zloupotrebio identitet i pretio novinaru sajta Fake News Tragač i članu Suda časti NDNV, Stefanu Janjiću.

Foto 9435NDNV navodi da je Janjić primio pretnje preko društvene mreže Fejsbuk, a ista osoba mu je napisala da zna njegovu kućnu adresu, kuda se kreće i gde radi. Istovremeno mu je poručeno da „kad padne mrak“ neka „očekuje druženje“. Janjić je slučaj prijavio policiji i NDNV pomno prati rešavanje ovog slučaja.
- Zahtevamo od nadležnih institucija da u skladu sa zakonom hitno reaguju i da zaštite Janjića - navodi NDNV. Nezavisno društvo novinara Vojvodine je slučaj prijavilo i preko kontakt tačke u institucijama za bezbednost novinara. Pozivamo i novinarsku zajednicu kao i građane da dignu glas protiv pretnji i napada na novinare koji svoj posao obavljaju u skladu sa načelima Kodeksa novinara Srbije. NDNV podseća da bez zaštite novinara, nema demokratije.
- Reakcija javnosti i institucija treba da pokaže da je društvo spremno da zaštiti one koji rade u javnom interesu - piše u saopštenju.
@ Ned, 15.12.2019. 16:01
društvo fake news tragač kodeks novinara srbije nezavisno društvo novinara vojvodine - ndnv pretnje novinaru sombor stefan janjić sud časti
• Dvodnevni seminar - mladi u turizmu

Info dani projekta „Mladi u turističkoj industriji” biće održan 16. i 17. decembra na dečijem odeljenju Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki”, sa početkom u 17 časova.

Foto 37021 Projekat „Mladi u turističkoj industriji” ima za cilj promociju zapošljavanja, samozapošljavanja i promocije preduzetništva mladih u sektoru turizma. U okviru projekta biće održane brojne aktivnosti od kojih su, kako organizatori navode, najznačajniji info dani i treninzi. Na info danima mladi će imati priliku da se bolje upoznaju sa projektom i mogućnostima koje on nudi. Nakon info dana biće organizovani treninzi u trajanju od pet dana. Na treninge mogu da se prijave mladi od 18 do 35 godina. Zainteresovani će imati priliku da rade sa ekspertima i uspešnim preduzetnicima u turizmu. - Ovo je velika šansa za mlade da steknu praktična znanja i određene veštine i da se bolje upoznaju sa preduzetništvom i zapošljavanju u turizmu - naveli su organizatori.
Ova akcija je deo globalnog projekta Podrška Evropske unije aktivnom uključivanju mladih, koji finansira Evropska unija, a sufinansira Vlada Republike Srbije.
@ Sub, 14.12.2019. 00:35
biblioteka karlo bijelicki društvo evropska unija infodani mladi u turističkoj industriji opština negotin sombor srbija za mlade
>>
1234
. . .
3802