Život > UHAPSENO 15 DIREKTORA *"Haltem" iz Sombora

Poreska uprava podnela je krivične prijave protiv G.P. iz Novog Sada, direktora preduzeća "Paroko medikal ekvipment" i još 14 direktora preduzeća, zbog sumnje da su utajili porez i oštetili budžet Republike za više od 22 miliona dinara.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva finansija, krivične prijave podbete su protiv direktore preduzeće "Egzit vest", "Jugoboro", "Monik trejd", "Turbo soft", "Emi-ka", "Nađa & D", "Elok biro", "Sretenović Co", "Inoksprodukt oprema", svi iz Beograda.

Prijave Opštinskom javnom tužilaštvu u Novom Sadu su podnete i protiv direktora preduzeća "Gold igl" iz Ćuprije, "Gemiks" iz Elemira, "Kojić" iz Čačka, "Haltem" iz Sombora i "Kejmil" iz Pančeva.

U saopštenju se navodi da je G.P., u nameri da izbegne plaćanje poreza na dodatu vrednost, u periodu od februara 2006. do avgusta 2008. godine, lažno prikazao nabavku medicinskih sredstava, za koju je pribavio, upotrebio račune u poslovnim knjigama pomenutih preduća u vrednosti od oko 146,3 miliona dinara.
"U poreskim prijavama lažno je prijavio PDV i neosnovano koristio prethodni porez u iznosu od 22.326.458 dinara", navodi se u saopštenju.
D 503
@ Uto, 19.05.2009. 12:57
Haltem je beogradska firma, a ne somborska
sadzak
@ Uto, 19.05.2009. 15:13
sadzak
Назив: HALTEM
Правна форма: Друштво са ограниченом одговорношћу
Седиште: Београд-Нови Београд
Пуно пословно име: HALTEM DOO BEOGRAD, JURIJA GAGARINA 231/233
Матични број: 20416939 Статус: Активно привредно друштво
ПИБ:
Датум регистрације: 07.05.2008 Број регистрације: БД 45423/2008
Обавезни подаци

Пословно име привредног субјекта


Назив: HALTEM
Правна форма: Друштво са ограниченом одговорношћу
Седиште: Београд-Нови Београд
Пуно пословно име: HALTEM DOO BEOGRAD, JURIJA GAGARINA 231/233
Адреса: Јурија Гагарина 231/233, , Београд-Нови Београд, Србија


Датуми


Датум оснивања (дд.мм.гггг): 07.05.2008
Време трајања: Нема ограничења
Претежна делатност


Шифра делатности: 51700
Назив делатности: Остала трговина на велико
Регистрован за спољнотрговински промет
Регистрован за услуге у спољнотрговинском промету
Подаци о директору

Општи подаци
Матични број: 0408973810013
Име и презиме: Драган Дрча
Функција: Директор


Подаци о капиталу


Уписани капитал
Новчани: 500,00 EUR - у динарској противвредности


Уплаћени капитал
Новчани: 250,00 EUR на дан 11.04.2008 - у динарској противвредности


24.03.2003
MEDIJI
NA osnovu novih podataka, koji su značajno unapredili istragu koja se vodi povodom ubistva predsednika Vlade Srbije, dr Zorana Đinđića, pripadnici beogradske policije tokom prošle noći pronašli su u jednoj od novobeogradskih garaža sivi **audi** sa zatamnjenim staklima - čuveni **auto smrti**. Ovaj kradeni automobil, koji su koristili članovi zemunskog klana, sejao je smrt po Beogradu poslednjih par godina. Pripadnici policije su u garaži, u kojoj je sivi audi bio sakriven, pronašli značajan broj ukradenih registarskih tablica, od kojih su neke policijske. Utvrđeno je da su članovi ove kriminalne bande tokom likvidacija po Beogradu, često koristili policijske tablice. U samom automobilu, pronađena je velika količina oružja (automatskih pušaka-kalašnjikova, ogroman broj rezervnih okvira, nekoliko ručnih bacača-zolja, kape **fantomke** koje su koristili prilikom likvidacija i automatska puška sa snajperom i pratećom municijom).
Prema svedočenju jednog od članova bande koji se dobrovoljno predao policiji, planirano je da se 21. februara, na autoputu, na predsednika Vlade puca iz zolja, iz sivog audija, pošto bi premijerovo vozilo bilo zaustavljeno kamionom kojim je upravljao Dejan Milenković-Bagzi. Kako akcija nije uspela, vozilo je vraćeno u obližnju garažu.
Svedočenja uhapšenih članova zemunskog klana, potvrđuju da su stanovi i garaže za potrebe ove kriminalne bande, uglavnom bili iznajmljivani u blizini autoputa, kako bi oni bili u mogućnosti da što brže pobegnu sa mesta zločina ili od policije. Iz tog razloga veliki broj zločina desio se upravo na autoputu ili njegovoj blizini.
Tokom pretrage garaže, u kojoj je pronađen sivi audi, pripadnici policije pronašli su veliki broj otisaka i drugih dokaza, koji ukazuju da su ovo **vozilo-ubicu** koristili: Legija, Šiptar, Kum, Bagzi, Vlada Budala, braća Simović, braća Krsmanović i drugi.
Tokom istrage, u neposrednoj blizini ove garaže pronađeno je još jedno kradeno vozilo, marke **fiat**, takođe korišćeno za ubistva. U ovom vozilu se pored velike količine oružja, nalazilo nekoliko kradenih policijskih i civilnih registarskih tablica.
Prema svedočenju uhapšenih članova zemunskog klana, oni su vozila i oružje koje su koristili za ubistva, posle svake akcije polivali benzinom i spaljivali. Takođe, uhapšeni su policiji saopštili da je praksa paljenja automobila u beogradsko podzemlje uvedena 1999. godine, kada su Milorad Luković i Dušan Spasojević i otpočeli kriminalnu saradnju.
Policija je sinoć pronašla jedno spaljeno vozilo u novobeogradskoj garaži.
Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštava da se oko dvadeset vozila, koja su članovi zemunskog klana koristili, sejući strah među običnim građanima, još uvek nalazi sakriveno u beogradskim garažama. Molimo građane, posebno vlasnike zajedničkih garaža, da ukoliko znaju za garaže, boksove, prostorije u kojima su se poslednjih godinu dana pojavljivali luksuzni automobili (najčešće **audi** A6 i A8, BMNJ i džipovi, posebno Mercedesovi puhovi) to prijave najbližoj stanici policije ili na telefon 011/762-760. MUP nastavlja istragu i potragu za ubicama i svaka informacija vezana za ovaj slučaj biće od velike koristi.
ZEMUNSKA GRUPA:
Zoran Vukojević Vuk, Dragan Ninković Prevara,Milan Jurišić Juriško,Aleksandar Davidović DŽeronimo, Ognjen Martinović Ogi, Olja, Krivi, Loran Milić Locko, Dušan Tišma, Zoran Borojević, Dragan Vujičić Bego,Darko Đorđević, Aleksandar Zdravković Aca, Srđan Jezdimirović, Gradiša Katić, Nenad Lemajić, Davor Marin, Srđan Mijailović Englez, Dragan Miladinović Gagec, Saša Petrović, Đorđe Slavković, Slavko Stevanović Šumski, Nebojš Krnajski Krnja, Dejan Vračar, Dušan Marmut, Dejan Novaković, Vladimir Rakita, Milenko Čančarević, Aleksandra Šekularac, LJubica Šerić i Milan Vuković Kastelo.

SURČINSKA GRUPA:
Milan Narančić Limun, LJubomir Jovanović Stakleni, Predrag Ranković Peconi, Nebojša Dangubić, Marko Ivković, Đorđe Jovanović, Saša Jovanović Mrša, Igor Kokot, Milenko Radaković, Zoran Đorđević, Goran Nikolić, Savo Raković i Nikola Čudić.

BEŽANIJSKA GRUPA:
Goran Mijatović Mita, Danko Nikolić i Slaven Jelić.

VOŽDOVAČKA GRUPA:
Vladan Kontić Konta, Zoran Branković i Predrag Stojanović.

GRUPA AMERIKA:
Veselin Raičević Meda, Mileta Miljanić i Saša Vujko.

KEKINA GRUPA:
Aleksandar Dabić Daba i Mario Milosavljević.

ARKANOVA GRUPA:
Stojan Novaković Cope i Rade Rakonjac.


KIKINDA:
Borislav Plavšić Žabac - droge, krijumčarenje vozila

SUBOTICA:
Mileta Vesković Crni, Milosav Vesković - provalne krađe, Lasko Ledenski Ćora, Zlatko Lazarević - krađa vozila.

SOMBOR:
Zoran Popović Pop, Momir Malović Maks - nasilje, razbojništva, iznude i krađa vozila, Dragan Drča Lej - krađa i krijumčarenje vozila.

NOVI SAD:
Dalibor Nišević Čoda - droga.

SREMSKA MITROVICA:
Predrag Dragović Peca, Smrda i Kapetan - nasilje, razbojništvo i provalne krađe, Živko Odabašić Bata King - nasilje, razbojništvo, iznudem Nenad Vasić Luksemburac - krađa vozila.

ŠABAC:
Uglješa Aranitović Ugo, Veljko Ćirić Velja, Nebojša Suvajdžić Nele - nasilje razbojništvo, iznude, provalne krađe... Rašid, Sakić Ćelo - droga.

VALJEVO:
Zoran Mladenović Klempa i Predrag Opačić Peca - provalne krađe

UŽICE:
Duško Polić Dule, Bojan Baćković Baćko,Milija Petrović Rundo - nasilje, razbojništva, iznude, Dražen Milosavljević Provižen - provalne krađe.

ČAČAK:
Dalibor Trnavac - provalne krađe, Miodrag Đoković Mejo i Miko Velimirović Mikica - nasilje, razbojništva, iznude.

KRALJEVO:
Miljko Cerović Cero - teška krivična dela, Rade Trifunović Trifa - trgovina belim robljem, krađa vozila, iznuda.

NOVI PAZAR:
Mahmut LJajić Mašo i Senad Ibrović - trgovina belim robljem, Jusuf Birđozlić - droga.

ZRENJANIN:
Branko Vujasinović i Bela Varga - provalne krađe, Luka Valentić - krađa vozila.

PANČEVO:
Dušan Vujanić Dule Iks i Predrag Belić Baki - droga, iznude.

POŽAREVAC:
Mlađan Mićić Pacov, Saša Arsić Karađorđe - nasilje, razbojništva, iznude i provalne krađe. Toplica Živković Mića - provalne krađe.

SMEDEREVO:
Bogdan Dašić Mile Robija i Dragutin Josifović Guta Brijače - droga, iznude.

KRAGUJEVAC:
Vlatko Miletić Vlaja Osica i Dragan Mijatović Mijat - provalne krađe. Zoran Knežević Knez i Zoran Tešević Teša - droga.

JAGODINA:
Dušan Jovanović Dule Dobričevac - iznude i trgovina belim robljem, Đorđe Mehović Đokica, Ćopavko i Milan Magdić Magda - droga.

BOR:
Miroslav Petrović Crnogorac, Pera, Mirko Agušević, ranije Lazarević, Mune - provalne krađe, Aleksandar Minić Aca Dizelaš - razbojništva, iznude.

ZAJEČAR:
Miodrag Živadinović Miško - provalne krađe, Slobodan Milkić Boce Kockar i Dragi Vojinović Kesa - droga, oružje, Milan Zlatković Štroka i Slobodan Vitomirović - krađa vozila.

LESKOVAC:
Dalibor Tasić Daka Lamelac i Bojan Jovičić Poštar - provalne krađe, Radojko Drobnjak Raca - nasilje, razbojništva, iznude.

PIROT:
Miodrag Stojanović Miki Porše i Pub, Đorđe Gligorijević Đole i Gruja Jovanović - droga.

NIŠ:
Veselin Ajković Vesko, Ivan Antić Šica i Ivan LJubomirović LJuba Labud - droga, Radoljub Kanjevac Rade - provalne krađe.

VRANJE:
LJubiša Stošić Banuš - krađa vozila.

POLICIJA je od atentata privremeno oduzela 325 pištolja i revolvera, skoro 400 raznih pušaka, 140 ručnih bombi i više od 70.000 razne municije. Pronađeno je i zaplenjeno skoro 20 kilograma heroina, 35 kilograma marihuane i više od 4.500 tableta ekstazija. Oduzeto je i 289 motornih vozila.
D 503
@ Uto, 19.05.2009. 17:47
Momir Malović Maks - nasilje, razbojništva, iznude i krađa vozila, Dragan Drča Lej - krađa i krijumčarenje vozila.


Maks je stara crnogorsko somborska "faca" koja je davnih godina prodavala na vencu one retardirane patike air max 2 sa vazndušnim đonom, i bio je glavna faca kao I OSTALE tzv. face U ZEBRI, LEONARDU.
Ovaj Drča zvani Lej nisam siguran da je to taj Drča Dragan na kome glasi firma, koliko ja znam to je sitna bitanga koji sigurno nema ni 100 evra , a kamoli 500.000 Evra , verovatno je neka greška u pitanju.
Razum
@ Uto, 19.05.2009. 18:22
Razum
Odgovor na temu Premeštanje teme