Antoniji jedanaesto priznanje!

Kajakašica bezdanskog Dunava Antonija Panda najbolja je somborska sportiskinja u tradicionalnom izboru Somborskih novina. Svečana dodela priznanja zakazana je za 17. januar u velikoj sali Gradske kuće.

Foto 10972Foto 13588Članica reprezentativnog četverca Srbije izborila je olimpijsku normu i predstavljaće naš grad na najvećoj sportskoj smotri u Londonu. Antonija će tako posle 32 godine, imati čast da na Olimpijskim igrama „potpiše” jedan somborski klub. Čuvenoj bezdanskoj kajakašici ovo će biti 11. naslov u tradicionalnom izboru Somborskih novina. Za ekipu 2011. godine u Somboru i naseljenim mestima Somborske su proglasile vicešampione države u dizanju tegova, KDT Radnički. Nagradu za životno delo zaslužio je aktuelni svetski kuglaski šampion, Jovan Ćalić, koji je u Sarajevu, kao kapiten, predvodio srpsku reprezentaciju u odbrani svetskog zlata, osvojenog pre dve godine u nemačkom Detenhajmu. Ćalić je ove sezone sa svojim klubom Podbrezovom stigao do 12 vezane titule prvaka Slovačke i plasmana u završnicu kuglaške Lige šampiona. 
U omladinskim kategorijama trofeje Somborskih novina podeliće talentovani boćar i džudiskinja. Juniorski reprezentativa Srbije, Srđana Butorac (BK Sombor) priznanje je zaslužio zahvaljujući trećem mestu na svetskom juniorskom prvenstvu, dok je Adrijana Ležaić (Centar borilačkih veština Stanišić) odličjem na Balkanijada ispred svih u uzrastu kadeta
@ Pet, 30.12.2011. 09:00
adrijana ležaić antonija panda bezdan boćanje cbv stanišić džudo jovan ćalić kajak kdt radnički kk dunav kljajićevo kuglanje najbolji somborski sportisti sela sombor somborske novine sport srđan butorac stanišić
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

Kajakaški savez Srbije napravio je mali intervju sa reprezentativcima Srbije iz kojeg izdvajamo odgovore bezdanskih kajakaša, za koji god klub da nastupaju. Pitanje se odnosilo na godinu koja je prošla i očekivanja u 2012. godini.
Ervin Holpert, nekada talentovani juniorski reprezentativac, sada kao Olimpijac član šabačkog kluba, nije se pokajao što se vratio iz Mađarske. Potez momka iz Bezdana pokazao se kao pun pogodak, s obzirom da je Ervin ostvario svoj san.
- Pa nije teško pogoditi šta mi se urezalo u sećanje ove godine, ulazak u cilj kad smo izborili normu, ostvarili jedan san, stavili u džep kartu do Londona. I posle trke kad smo slavili sa našim navijačima, jako su me obradovali kako su od srca navijali za nas i svi se radovali - priseća se Ervin i dodaje: kada je trener Miroslav Aleksić rekao da umesto Kotora idemo u Tursku na veslačke pripreme i kada sam video kako je ogroman i lep hotel u Antaliji, takav turistički centar, koji odgovara i za naše pripreme, do tada nisam video. Mislim da ću zauvek zapamtiti tu atmosferu i lepotu koju smo imali tokom priprema ove godine u Turskoj. Kada su u pitanju očekivanja u predstojećoj sezoni Holpert je bio precizan: - U 2012-oj godini mi je cilj da odradim sve treninge, pripreme na najbolji način, do Londona, i onda mislim da neće biti problema na OI. Mislim, želja će mi se ispuniti.
Rođena Bezdanka, najbolja jednosedašica Srbije na duge staze, članica novosadske Vojvodine, Antonija Nađ je iznela svoje utiske. - Ispunjavanje Olimpijske norme mi je bio san, i srećna sam što smo uspeli to i da ostvarimo, ali pored toga rado se sećam srebrne medalje na 1000 m u jednosedu sa Evropskog prvenstva kojem je ove godine bio domaćin naš Beograd. O željama u predstojećoj sezoni naša sagovornica je istakla: -  Sa velikim ambicijama sam počela pripremni period za iduću godinu. 2012. godina je Olimpijska, pre svega sam srećna što ću biti učesnik tog takmičenja, i daću sve od sebe da ostvarim svoje snove. Najveća želja mi je da uzmemo medalju na Olimpijadi. 2012. godine nam predstoji još i jedan Svetski kup i Evropsko prvenstvo u Zagrebu, gde ćemo imati priliku da proverimo u kakvoj smo formi, i naravno cilj nam je da se okitimo medaljom - zaključila je prva dama novosadskog kajaka.
Antonia Panda-Horvat, iskusna takmičarka Dunava iz Bezdana svakako će pamtiti 2011. godinu po mnogo čemu. Ipak dva događaja će joj se urezati u sećanje za ceo život. - Dva datuma su bila značajna u 2011. godini. Jedan je vezan za moju sportsku karijeru: 18. avgust, kada smo u četvercu izborile Olimpijsku normu. Dugo sam u ovom sportu, imala sam nekoliko lepih trenutaka, (Duisburg SP, Milano EP, nekoliko medalja sa SK (za Sloveniju), sa Evropskih kupova, ali OI su prolazile bez mene, pa napokon ću biti učesnik. Drugi događaj vezan je za moj privatni život. To je datum venčanja, 24. septembar. Najlepši dan u mom životu. Antonia ima velike planove za 2012. godinu. Podelila ih je sa nama. - Maksimalno se koncentrišem na treninge, hoću da se pripremim dobro za 2012. godinu. Nadam se da ćemo osvojiti neku medalju u četvercu. Želim da što lepše i sjajnije završim sezonu, pa time i svoju sportsku karijeru. Bar na neko vreme. Posle OI ću sigurno napraviti dužu pauzu. Želja mi je da imam dece. Volela bih malo da se bavim stvarima koje volim, a koje sam morala zanemariti zbog sporta.
triletrip
@ Sre, 04.01.2012. 01:47
triletrip