Decembar u pozorištu

Večeras Narodno pozorište obeležava svoj dan praizvedbom predstave „Sestre Karamazove” po tekstu Svetislava Basare. Tokom decembra u somborskom teatru na repertoaru će biti i nekoliko gostujućih predstava.

Foto 11830Na decembarskom repertoaru Narodnog pozorišta u Somboru naći će se četiri gostujuće predstave. U ponedeljak, 5. decembra somborska publika gledaće predstavu „Kreće se štacija” Srpskog pozorišta iz Budimpešte. Dan kasnije na maloj sceni Ljubivoje Tadić izvešće komad „Političko groblje” koji je nastao po istoimenoj knjizi novinara Slavoljuba Đukića. Komedijom Branislava Nušića „Ujež” u režiji Radoslava Milenkovića u subotu, 10. decembra gostuje Srpsko narodno pozorište, Novi Sad. Atelje 212 u Sombor dolazi 20. decembra da prikaže predstavu „Otac na službenom putu” u režiji Olivera Frljića. Od somborskih predstava tokom decembra gledaće se „Sestre Karamazove”, „Buba u uhu”, „Situacije”, „Pučina”, „Ženidba”, „Magneti”, „Nora” i „Mračna komedija”. 

@ Pet, 25.11.2011. 18:23
kultura narodno pozorište sombor pozorište repertoar sombor
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

Jeste da je premijera, jeste da je jubilej pozorišta ali 800 dinara za ulaznicu je - previše ...
dufko
@ Sub, 26.11.2011. 00:24
dufko
S obzirom na to koliko novca dobija pozoriste iz gradske kase, a kolika je prosecna plata, nije ni cudo sto su ljudima skupe ulaznice i sto mladi radije idu u kafice.
Najgore od svega je sto glumci ne postuju publiku i sprdaju se na sceni, zaboravljajuci tekst i samo odradjuju posao preko volje (npr. na Bubi u uhu) ili dolaze pripiti (npr Magneti).
Istina, i publika je najcesce skrta na aplauzima, a gradske face (direktori, lekari...) dolaze samo na premijere i beogradska gostovanja, naravno samo da bi bili vidjeni i mogli da pricaju da su bili u pozoristu.
neighbor
@ Sub, 26.11.2011. 19:02