Uspešna triatlonska trka

Uprkos subotnjem lošem vremenu u nedelju je na Tromeđi osvanula dobro pripremljena staza Prvog somborskog triatlona, bodovanog za Kup Srbije.

Foto 12535Foto 12530Prvi somborski triatlon okupio je tridesetak takmičara iz Srbije, a u konkurenciji je bilo i petoro triatlonaca iz somborskog kluba „Sprint” koji je bio i organizator nedeljne trke. Takmičenje je počelo nadmetanjem najmlađih u Super kid triatlonu: 200 metara plivanja, četiri kilometara vožnje bicikla i 800 metara trčanja. Mališani su uprkos ne baš lepom vremenu odlično odradili kompletnu trku, a prvu poziciju osvojio je jedanaestogodišnji Somborac, Lazar Dedić. Sledilo je takmičenje za odrasle: 750 metara plivanja, 20 kilometara vožnje dvotočkaša i pet kilometara trčanja. Prva tri mesta zauzeli su Vladimir Savić iz TK „Tamiš” iz Pančeva, njegov klupski drug Nemanja Korać i Bojan Karanović iz TK „Dynamic” iz Novog Sada. Najbolje plasirani Somborac bio je Srđan Omaković, inače i biciklista kluba „S Team”, koji je ciljnu liniju prešao kao peti. Kako su objasnili organizatori, triatlon je prilično zahtevan sport, pa je time veće zadovoljstvo što se somborski „Sprint” kreće oko četvrtog - petog mesta u Kupu Srbije. Prva triatlonska trka u Somboru održana je inače još 1992. godine, pre prve beogradske, upravo na Tromeđi, ali tada u Srbiji još nije postojalo zvanično takmičenje - objasnio je Gašpar Matarić iz TK „Sprint” iz Sombora. U prilogu vesti preuzmite kompletne rezultate po kategorijama. 
@ Ned, 24.07.2011. 20:29
bojan karanović gašpar matarić kup srbije nemanja korać novi sad pančevo sombor sport srđan omaković tk dynamic tk sprint tk tamiš triatlon tromeđa vladimir savić
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

Super kid triatlon:
Sprint triatlon:

djukams
@ Sre, 27.07.2011. 10:44
djukams