Grad planira nove investicije

Fontana gotova do polovine avgusta, revitalizovaće se parkovi kod Županije i na Selenči, gradiće se prihvatilište za pse, radovi na izgradnji kanalizacije, javne rasvete - rečeno na sastanku direktora javnih preduzeća sa gradonačelnikom Nemanjom Delićem.

Foto 12497 - Posle rebalansa budžeta Grada Sombora Direkcija za izgradnju grada dobila je sredstva za nove radove. Pristupiće se izgradnji fekalne kanalizacije na subotičkom putu, uređenju Parka heroja i parkića na Novoj Selenči, radiće se javna rasveta na Apatinskom putu i na mostu preko kanala na tom putu - izjavio je Saša Krstić, direktor Direkcije za izgradnju grada na današnjem sastanku direktora javnih komunalnih preduzeća sa gradonačelnikom Sombora Nemanjom Delićem. Krstić je kazao da će se raditi sanacija jednog zdanja na Glavnoj ulici, gradiće se prihvatilište za pse, nastaviće se radovi na izgradnji kanalizacije u celom naselju Šikara, kao i rekonstrukcija vodovoda u pojedinim ulicama. Do prvog avgusta biće završena javna rasveta na Staparskom putu, u Vojvođanskoj ulici i u delu Karađorđeve do Železničke stanice. Saša Krstić je najavio i izgradnju i rekonstrukciju nekoliko parkirališta u gradu. Što se tiče fontane na uglu ulice Kralja Petra I Krstić je objasnio da bi ona već bila gotova da nije ovih velikih vrućina, jer je izvođač radova odbio da da garanciju na lepljenje granita i mermera na nju. Krstić je kazao da će biti gotova do 15. avgusta. Javna nabavka za put Bezdan - Bački Monoštor - Kupusina koji većim delom ide po odbrambenom nasipu je raspisana, pa se početak radova očekuje oko 1. septembra - objasnio je prvi čovek Direkcije za izgradnju grada. Direktor JKP „Čistoća” Andrija Penzeš  pozvao je građane da obrate pažnju na rasipanje kokica, bacanje žvakaćih guma na glavnoj ulici, jer su rezultati prolećnog čišćenja gotovo poništeni, a tada je sakupljeno neverovatnih 15 kilograma guma za žvakanje. Gradonačelnik Nemanja Delić najavio je postavljanje video nadzora na rekonstruisani trg ispred Županije, deo Glavne ulice i venca Vojvode Stepe Stepanovića. U Urbanizmu se radi ili je završena planska dokumentacija za rekonstrukciju nekoliko ulica u Bezdanu i Telečkoj, puta Sombor - Gakovo - Rastina, kao i dugo godina problematičnih ulica Ady Endre, Vuka Karadžića i Ružice Rip u Somboru, pa se tu konkretni radovi mogu očekivati sledeće godine. 
@ Uto, 19.07.2011. 14:05
andrija penzeš direkcija za izgradnju grada sombora društvo komunalna infrastruktura nemanja delić saša krstić sombor
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

Sve to lepo zvuci ali mene konkretno zanima kada ce se gospoda pozbaviti industrijskom zonom? Investitor koji ulozi u fabriku duzan je da odvoji i za gradsku kasu. Grad cemo ulepsati njihovim investicijama. Nova rasveta ili ulica ne donosi profit vec treba ulagati u odrzavanje???? Dokle Sombore????
ME
@ Uto, 19.07.2011. 21:07
Video nadzor čuva zelenilo
Izvor: danas.rs
aziz
@ Sub, 23.07.2011. 01:26
aziz