Čitaonica radi ono što ne može!

Nije prošao predlog da somborski slikar Sava Stojkov bude primljen u SANU, pošto su predlagači neadekvatni - saznaje Soinfo.org u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti.

Foto 12430Foto 10571 Kako nam je objašnjeno propisi za prijem novih članova su vrlo jasni. - Objašnjenje o odbijanju zahteva je upućeno na adresu podnosilaca. Procedura za prijem novih članova u ovom slučaju nije ispoštovana jer podnosioci, za SANU, nisu relevantni, pošto za člana odeljenja likovne umetnosti, predlagač može biti samo ULUS (Udruženje likovnih umetnika Srbije). Po našim saznanjima, predlog sa Sava Stojkov postane član SANU upućen je iz Srpske čitaonice u Somboru. Novi konkurs za prijem u članstvo Srpske akademije nauka i umetnosti biće otvoren u januaru 2012. godine - obavešteni smo u instituciji. Po dostupnim informacijama članovi SANU koji imaju veze sa Somborom su Bogan Maglić (inostrani član Odeljenja za matematiku, fiziku i geo-nauke), te Ivan Gutman, redovni član Odeljenja za hemijske i biološke nauke
Na sajtu SANU objavljeno je da će tokom jula u Galeriji akademije biti upriličena izložba slika Milana Konjovića pod nazivom „Stvaralaštvo jednog veka”. Konjović je takođe bio član SANU, te Jugoslovenske akademije nauka i umetnosti u Zagrebu i VANU u Novom Sadu.        
@ Čet, 07.07.2011. 14:34
kultura milan konjović sanu sava stojkov sombor srpska čitaonica vanu
Prethodna vest Sledeća vest