Somborka najbolja školarka na biciklu

Ivana Vilim, učenica OŠ Bratstvo jedinstvo iz Sombora posle odličnih vožnji na somborskom takmičenju Školaraca, osvojila je titulu najbolje na Školskom prvenstvu Srbije u biciklizmu, koje je za vikend bilo priređeno na beogradskom Ušću.

Foto 12207 Ivana Vilim (OŠ Bratstvo jedinstvo) superiornom vožnjom došla do velike pobede i titule državne prvakinje u konkurenciji devojčica 5. i 6. razreda. Ovo je bio njen prvi nastup van Sombora, a što je možda još važnije, dokazala je da dosadašnji trijumfi na Školarcu nisu bili slučajnost. Ivana je pobedila u svih pet trka na Hipodromu. U Ivaninoj kategorije predstavnice Sombora, Jelena Kolundžija (OŠ Dositej Obradović) i Aleksandra Kelić (OŠ Bratstvo jedinstvo) upotpunile su sjajan nastup ženske ekipe, izborivši plasman među deset najboljih. Danijela Barušek (OŠ Dositej Obradović) stigla je osamnaesta. U konkurenciji dečaka (peti i šesti razred), do petog mesta došao je Damir Pap (OŠ Ivo Lola Ribar). Drugi predstavnik, Dušan Hrnjački (OŠ Dositej Obradović), je uspeo da i posle lakšeg pada izbori za poziciju među najboljih dvadeset biciklista. Solidni su bili somborski biciklisti u najjačoj konkurenciji dečaka, 7. i 8. razred. Nebojša Bogdanović (OŠ Nikola Vukičević) se plasirao na jedanaesto mesto, dok je Andrej Hernaus (OŠ Ivo Lola Ribar) bio trinaestoplasirani. Aleksandar Savić (OŠ Nikola Vukičević) je u poslednjem krugu imao defekt, te nije stigao sa glavnom grupom na cilj - piše u saopštenju Biciklističkog kluba S Team. 
Školsko prvenstvo Srbije u biciklizmu za učenike osnovnih škola organizovao je Biciklistički Savez Srbije. U prilogu vesti pogledajte rezultate sa nedeljne trke somborskog Školarca.

 

@ Pon, 13.06.2011. 15:37
biciklizam bk s team ivana vilim školsko prvenstvo srbije sombor sport trka školarac
Prethodna vest Sledeća vest