In memoriam: Milorad Blažić

U subotu u popodnevnim časovima u saobraćajnoj nezgodi poginuo je Milorad Blažić, novinar, biciklista, maratonac.

Foto 5001Milorad Blažić poginuo je vozeći bicikl u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u subotu po podne. Rođen 22.januara 1954. godine u Šipovu. U Sombor je došao 1992. godine iz ratom zahvaćenog Novog Travnika u Bosni i Hercegovini. Tamo se bavio košarkom i planinarenjem, u Sarajevu je studirao na Fakultetu političkih nauka, a veći deo vremena koje je proveo u Somboru bavio se novinarstvom i bio saradnik više medija: Somborske novine, Dunataj, Bunjevačke novine, Politika, Radio Sombora, RTV Spektar, kao i našeg sajta. Dolaskom u Sombor priključio se maratoncima, bio je član AKR „Somaraton”. Istrčao je na desetine polumaratonskih trka, pretežno u Vojvodini, kao i na Beogradskom i Podgoričkom maratonu. U julu 2008. sa Zoranom Cvijetinovićem, Zlatkom Ivankovićem i Draganom Kolarićem za sedam dana biciklom je prošao put dug 640 km od Sombora do manastira Ostrog, u okviru Biciklističke ture pravoslavlja „Ostrog 2008“, čiji je bio inicijator i organizator.
@ Pon, 25.04.2011. 00:22
in memoriam milorad balžić sombor
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

R.I.P. kolega ! :-(
SinisaS
@ Pon, 25.04.2011. 02:50
SinisaS
Sahrana je u utorak u 16:00 na Velikom pravoslavnom groblju u Somboru. 
savamajstor
@ Pon, 25.04.2011. 14:56
savamajstor
Au, kako sam se sad skenjao ... Ne mogu da verujem ... Bio je divan čovek, zadnji put sam ga video i pričao s njime u sredu uveče, otišao kući za  praznike i ova vest me sačekala po povratku za SO ... Neka mu je večna slava! ...
dufko
@ Pon, 25.04.2011. 22:44
dufko
Policijsko saopštenje:

U subotu 23. aprila oko 15,00 časova, na putu Sombor - Apatin dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je poginuo M.B. (1954) iz Sombora. Do nezgode je došlo kada je Miroslav K. iz Apatina, upravljajući vozilom Wolkswagen - Polo, krećući se iz pravca Sombora ka Apatinu, preticao biciklistu M.B. udario ga prednjim desnim delom automobila i oborio ga. Usled zadobijenih povreda M.B. je preminuo na licu mesta. Protiv Miroslava K. biće podneta krivična prijava.
savamajstor
@ Uto, 26.04.2011. 18:28
savamajstor

Milorad Blažić proveo je veći dio života u Novom Travniku gdje je bio poštovan i omiljen. Poznat kao vrlo tih i nenametljiv, imao je samo prijatelje. Ostao je svima u sjećanju kao svestrani sportista koji se nikada nije svadjao oko rezultata utakmice niti koga uvrijedio što je prava rijetkost. Aktivno se bavio atletikom, planinarenjem i košarkom.

Iduće godine planiran je sastanak maturanata Gimnazije Novi Travnik, koji su prije 40 godina maturirali i otišli u svijet. Nadali smo se da ćemo ga tada sresti i tome se unaprijed radovali. Na žalost on neće biti medju nama ali sjećanje na njega ostaje.

Novi Travnik, grad mladosti, grad je tvoje mladosti i ti ćeš vječno ostati njegov.

Neka ti je laka zemlja, počivaj u miru.


menjano pre 8 godina
Grad_Mladosti
@ Čet, 28.04.2011. 12:54