FAS traži sponzore

Farmakom MB, u čijem sastavu posluje Fabrika akumulatora Sombor, traži ulagače za naredni dvogodišnji ciklus - objavilo je preduzeće.

Foto 6282- Investiciona komponenta ima za cilj da obezbedi preko potrebna finansijska sredstva za restrukturiranje svog duga Fondu za kapitalne investicije, obezbeđivanje dodatnih finansijskih uslova za rad u skladu sa projektovanim rastom u 2011 - 2013 godine, kao da se poveća korišćenje završene investicije - objavljeno je na jednom od značajnijih svetskih sajtova za ulagače IFC, koji je ujedno i deo Svetske banke. Prema predloženoj strukturi, IFC finansiranje bi se potencijalno odnosilo na dve ili tri glavne operativne filijale, gde se pre svega misli na Fabriku akumulatora Sombor, rudnik Zajača (topljenje metala) i Šabačku mlekaru - piše na zvaničnoj stranici Međunarodne investicione korporacije, koja je sredinom decembra obišla sve poslovne jedinice Farmakoma. Tom prilikom su zaključili da koncern u narednom periodu mora smanjiti broj kreditota, te poraditi na odnosu sa bankama i smanjenju administrativnih troškova.
Dokumenta koja čine projekat budućih ulaganja, reorganizacije, ekologije i socijalnih pitanja preduzeća biće dostupni javnosti u šabačkoj i somborskoj biblioteci, kao i centrali Farmakoma MB u Šapcu - navedeno je u javnoj objavio Farmakoma. 
@ Uto, 12.04.2011. 03:00
biblioteka karlo bijelicki fabrika akumulatora sombor farmakom mb investicije privreda sombor
Prethodna vest Sledeća vest