Muzejska saradnja Vinkovci - Sombor

U generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Subotici, Gradski muzej Vinkovci i Gradski muzej Sombor, potpisali su protokol o međumuzejskoj saradnji - objavljeno je na zvaničnom sajtu somborskog Muzeja.

Foto 11006Foto 213 - Međumuzejska saradnja će obuhvatati razmenu stručnjaka, izložbi, publikacija, ideja, projekata i informacija, koji će doprineti boljem razumevanju među potpisnicima sa ciljem očuvanja kulturne baštine manjina sa obe strane granice. U planu je razvoja prekogranične muzejske delatnosti uz primenu evropskih standarda u muzeološkoj praksi - navedeno je na zvaničnom sajtu naše institucije. Gradski muzej u Vinkovcima osnovan je 1946. godine i poseduje četiri zbirke: istorijsku, arheološku, umetničku i etnološku.
Saradnja dva muzeja definisana je, polovinom decembra na radnom sastanku u Somboru, kome su uz buduće potpisnike, prisustvovale konzul RH u subotici, Ljerka Alajbeg i Vesna Njikoš Pečkaj, savetnica za kulturu.
@ Sre, 26.01.2011. 03:35
gradski muzej sombor gradski muzej vinkovci kultura međumuzejska saradnja sombor
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

strasna saradnja!!!!
wood
@ Sre, 26.01.2011. 12:32
wood
a da li traktori i kombajni koje smo svojevremeno "dopeljali" otud spadaju u muzejsko blago, i da li će mo sve to morati da otpeljamo nazad ?
boss
@ Sre, 26.01.2011. 15:19
boss