Pokrajina ulaže u konkurentnost

Vlada Vojvodine uložila je u Nacionalnu alijansu za lokalni ekonomski razvoj tri miliona dinara. Novac će biti potrošen za popravljanje konkurentnosti lokalnih samouprava.

Foto 4508Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) od pre nekoliko godina sprovodi projekat „Sertifikacija opština sa povoljnim poslovnim okruženjem” kroz koji lokalne samouprave koje se uključe u program moraju da „odgovore” na 12 zadataka kako bi popravile, olakšale i unificirale postupak privlačenja investicija. Da bi pomogla taj proces i podstakla vojvođanske lokalne samouprave pokrajinska vlada donirala je za tu svrhu tri miliona dinara. Kako je saopšteno na konferenciji za novinare u Vladi Vojvodine u Novom Sadu, NALED će tokom sledeće godine raspisati konkurs na koji će moći da se prijave lokalne samouprave iz Vojvodine, a neke od njih steći će uslove da sredinom 2012. dobiju sertifikat. Javni konkurs za lokalne samouprave biće otvoren od ponedeljka, 20. decembra, a trajaće do 14. januara. U Srbiji je za sada sertifikat dobilo deset gradova, dok je desetina u procesu, a među njima je od 2008. godine i Sombor.  NALED je nastao kao inicijativa formirana u okviru programa Podsticaj ekonomskom razvoju opština (MEGA) finansiranog od Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
@ Pet, 17.12.2010. 23:46
ap vojvodina investicije lokalni razvoj mega nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj naled poslovno okruženje regionalni razvoj sombor usaid vlada vojvodine
Prethodna vest Sledeća vest