Sertifikati starim zanatima

U utorak, 14. decembra u Somboru će biti priređena svečama dodela sertifikata Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja zanatlijama.

U Narodnom pozorištu u Somboru, kako je najavljeno, sertifikate zanatlijama iz Srbije uručiće ministar Mlađan Dinkić. Potvrdu da se bave starim zanatom dobiće 27 majstora iz Sombora. Nakon svečanosti biće održana osnivačka skupština Udruženja starih, umetničkih zanata i domaće radinosti Srbije, čiji inicijator je istoimena organizacija iz Sombora. Nikola Đuran, predsednik Udruženja starih, umetničkih zanata i domaće radinosti Sombor je kazao da naš grad nije proglašen zanatskim centrom, iako u njemu radi mnoštvo zanatlija: vitražista, licidera, sarača, kovača, tkača, itd. U budućnosti će se raditi na tome da se taj propust otkloni, kako bi Sombor imao pravo da osniva škole u kojima bi se izučavali stari i umetnički zanati.
@ Pet, 10.12.2010. 01:29
domaća radinost društvo ministarstvo ekonomije mlađan dinkić nikola đuran osnivačka skupština sertifikat sombor srbija stari zanati udruženje umetnički zanati
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

Trile, ako je tebi jasnije nego meni, molim te pojasni mi to kako organizuju osnivačku skupštinu ako su već osnovani, postoje, pa su kao (valjda)zvanično UG i dobijali pare iz gradskog i pokrajinskog budžeta ?
malovarosanin
@ Pet, 10.12.2010. 08:32
Osnovaće srpsko udruženje, samo što se zove isto kao i somborsko. Sedište će biti u Somboru.
triletrip
@ Pet, 10.12.2010. 09:03
triletrip
Hvala na pojasnjenju
malovarosanin
@ Pet, 10.12.2010. 09:56