Sređivanje grada

Pri kraju su radovi pred Županijom! Do početka decembra gotova ulica JNA, do maja sledeće godine česma ispred Gradske kuće i krst pred crkvom - rečeno danas na otvorenom sastanku gradonačelnika i direktora javnih komunalnih preduzeća.

Građevinski radovi na Trgu cara Uroša privode se kraju, počeli radovi na izgranji fontane na uglu Glavne ulice i saniranju oštećenih trotoara u parku. Staze u okolini Županije biće popločane behatonom kako bi se uklopile u novu jedinstvenu celinu - izjavio je direktor Direkcije za izgradnju Grada Sombora Saša Krstić. Na ulazima u ulicu Kralja Petra prvog biće postavljeni zaštitni stubići kako bi se sprečio ulazak motornih vozila, a snabdevanje prodavnica biće moguće kod Robne kuće „Beograd”, odnosno pijace. Do 1. decembra trebalo bi da budu završeni radovi na izgradnji dela ulice JNA na Novoj Selenči, u bloku 82 i u Industrijskoj zoni. U toku su i radovi na izgradnji fekalne kanalizacije u Šikari, a okončanje posla očekuje se do nove godine ukoliko to vremenske prilike dozvole. Presvlačenje ulica asfaltom je završeno za ovu sezonu, sada će se raditi na saniranju udarnih rupa na kolovozu, pre nastupa zimske sezone. Zimska služba je spremna, tako da ne bi trebalo očekivati probleme sa pojavom snega - kazao je Saša Krstić. Prema njegovim rečima, radovi na sanaciji fasade Gradske kuće trebalo bi da budu okončani za deset dana, do manjeg zastoja je došlo zbog nepostojanja određenih materijala na tržištu. Novost u gradu predstavljaće dva oglasna stuba na Glavnoj ulici čije površine će se iznajmljivati, a na frekventnijim mestima u centru grada biće postavljene oglasne table, na kojima će građani besplatno ostavljati svoje oglase, poruke, plakate, itd. Izrada i nabavka urbanog mobilijara za Glavnu ulicu poverena je JKP „Čistoći”, a u toku je raspisivanje tendera za njenu nabavku. Klupe i korpe za otpatke će biti postavljene uskoro, a krst i česma na Trgu svetog Đorđa očekuju se do 1. maja naredne godine. Andrija Penzeš je najavio i zamenu stabala koja su popadala ili su isečena tokom godine, a radi se i na oplemenjavanju javnih površina cvećem. Penzeš je najavio i da je „Čistoća” dobila 30 hiljada sadnica viole od preduzeća „Plantena” iz Iriga, pa je pozvao predstavnike mesnih zajednica i naseljenih mesta da ih preuzmu i posade na svojim javnim površinama. Penzeš je apelovao na građane da ne pale opalo lišće, već da ga pokupe na gomilu ispred svojih kuća, a radnici „Čistoće” će ga odneti narednih dana.
@ Uto, 16.11.2010. 16:42
andrija penzeš čistoća direkcija za izgradnju grada fekalna kanalizacija glavna ulica javno komunalno preduzeće nemanja delić rekonstrukcija saša krstić sombor trg cara uroša ulica kralja petra prvog urbani mobilijar zelenilo
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

Svaka im cast za fontanu pored puta,nemam reci-mozak operacije je stvarno dorastao toj funkciji!!!!
wood
@ Uto, 16.11.2010. 22:45
wood
Fontana na glavnom sokaku

Izvor: dnevnik.rs
aziz
@ Uto, 16.11.2010. 23:02
aziz
kojih sad opet drveca? nisu se dovoljno obezbedili za zimu? siroti!!!
vojvodina
@ Sre, 17.11.2010. 00:20
Cekajte, fontana ce biti i na glavnoj i ispred Zupanije??? 
party_deckic:)
@ Sre, 17.11.2010. 14:00
party_deckic:)
i u zupaniji.... i na zupaniji.. ne bi me chudilo :)
vojvodina
@ Sre, 17.11.2010. 15:43
Sad bi trebalo uvesti rigorozan sistem kao u Novom Sadu po pitanju reklama i fasada na glavnoj ulici. Prosto ti milo kad prođeš Dunavskom i Zmaj Jovinom a ne vade ti oči kojekakve glupe reklame po fasadama. Tako treba i ovde uraditi, uostalom, kao što je i u svim starim gradovima u Evropi.
dufko
@ Pet, 19.11.2010. 07:50
dufko