Sa stote sednice „stotka” za Kraljevo

Gradsko veće Sombora uputiće zemljotresom pogođenom području 100.000 dinara odlučeno je na stotom zasedanju gradske vlade.

- Tim povodom rečeno je da se, bez obzira na krizu, za solidarnost moraju izdvojiti sredstva. Sredstva su namenjena za otkljanjanje posledica razornog zemljotresa u Kraljevu - piše u saopštenju informativne službe iz Županije.
Na „okrugloj” sednici, Veće je formiralo Komisiju ta podizanje spomenika i postavljanje skulpturnih dela i Komisiju za popis stanovništva, domaćinstva i stanova 2011. godine. Većnici su doneli odluku da Zoran Miler, Dragan Višekrunić i Mihael Plac budu predstavnici Sombora u radnim grupama Međuopštinskog centra održivog razvoja Gornjeg Podunavlja - objavljeno je na zvaničnom sajtu grada.
@ Pet, 05.11.2010. 15:08
gradsko veće međuopštinski centar održivog razvoja gornjeg podunavlja sombor
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

Juče su iz Sombora u Kraljevo upućena dva gradilišna kontejnera namenjena za smeštaj porodica čiji stambeni objekti nisu za stanovanje. Kontejnere je poklonila somborska firma "Somborelektro"d.o.o., prevoz je obezbedio "Severtrans" uz saradnju sa lokalnom samoupravom.
Razorni zemljotes Kraljevo je zadesio još 3. novembra, i tada su  brojne porodice ostale bez krova nad glavom. Nastojeći da pomogne građanima Kraljeva grad Sombor je u saradnji sa preduzećima sa somborskog područja obezbedio i dva gradilišna kontejnera za smeštaj porodica čije kuće nisu bezbedne za stanovanje. Dva kontejnera je obezbedio Somborelektro d.o.o., Merkur je organizovao pripremu i utovar, a prevoz do Kraljeva organizuje Severtrans.
- Grad Sombor je već uputio finansijsku pomoć građanima Kraljeva, kao i privredni subjekti sa područja lokalne samouprave. Nadamo se da će kontejneri poslužiti za smeštaj onih kojima su najpotrebniji, a grad Sombor će i ubuduće, u skladu sa svojim mogućnostima, pomagati građane Kraljeva, kao i druge kojima je pomoć potrebna, rekao je Radislav Jelačić, član Gradskog veća grada Sombora i dodao da su tri građevinska inženjera pomagala u proceni oštećenja na stambenim objektima u Kraljevu.
Šleper "Severtransa" sa kontejnerima na put do Kraljeva je upućen 9. decembra, a tokom novembra JKP "Čistoća" je uputila šleper građevinskog materijala u vrednosti od oko 200.000 dinara, a "Somborelektro" finansijsku pomoć od 172.000 dinara - piše u saopštenju Odseka za protokol i informisanje.

menjano pre 9 godina
savamajstor
@ Pet, 10.12.2010. 02:26
savamajstor