Spajanje salaša

Grad Sombor preko Direkcije za izgradnju grada rekonstruiše put prema i kroz Gradinu, a od Tromeđe do Bukovca se gradi novi kolovoz.

Direkcija za izgradnju grada Sombora u Gradini uskoro završava rekonstrukciju kolovoza, a počela je izgradnja atarskog puta koji povezuje Bukovac sa Čičovima i dalje sa Staparskim putem. U Gradini se asfaltira 3.600 metara u širini od četiri metra, što košta 19 miliona dinara. Meštani Gradine ogorčeni su na kamione koji izvlače repu sa njiva i koji su dokrajčili put kroz naselje asfaltiran pre trideset godina. Posebno ih iritira što šećerana nije pristala da učestvuje u opravci. Radovi će biti gotovi do kraja sledeće nedelje ukoliko vremenski uslovi ne poremete dinamiku. Bukovac i prevodnica na Tromeđi, odnosno put za Čičove biće povezani tri metra širokim asfaltnim putem dužine tri klometra. Ta deonica će poljoprivrednicima sa Bukovca skratiti put do industrijske zone za oko deset kilometara. Izgradnja se odvija u dve faze za šta će biti potrošeno 13,5 miliona dinara. Sredstva su obezbeđena od novca koji se u gradski budžet vraća od izdavanja u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta. Radove izvodi subotičko preduzeće „Komgrad”. Gradilišta su u petak obišli gradski čelnici: predsednik Skupštine grada Siniša Lazić, gradonačelnik Nemanja Delić, pomoćnik gradonačelnika Živko Čonić i direktor Direkcije za izgradnju grada Saša Krstić.
@ Sub, 28.08.2010. 01:11
atarski put bukovac direkcija za izgradnju grada sombora grad sombor gradina gradonačelnik komgrad nemanja delić salaš saša krstić siniša lazić skupština grada sombora sombor subotica živko čonić
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

Pošto je sveopšta kriza, pa tako i u gradskom budžetu, važno je da se i to malo para što je ostalo racionalno potroši! Tako da je sasvim razumljivo da se ulaže u strateški važan deo Sombora - Bukovac! S obzirom da je pre, ako se ne varam, dve godine, iz Fonda za kapitalna ulaganja dobijeno nekoliko desetina miliona dinara za izgradnju fekalne kanalizacije na Bukovcu (na koju se uglavnom niko nije priključio, ali bitno je da je tu), a sada i odvojene pare za pomenuti put, da se naslutiti da je Bukovac, u stvari, naš skriveni adut za bolju budućnost. Zli jezici kažu da se tamo ulaže zbog toga sto je Siniša Lazić sa Bukovca, (iako sada živi na Vencu Petrove gore u kojoj je takodje uradjena kanalizacija u sklopu gorenavedenog projekta Fonda), ali svi mi znamo da to nije istina! Valjda će ipak pravda pobediti pa će Bukovac konačno dobiti ono što zaista i zaslužuje, a to je velika strana investicija ( rafinerija, nuklearna elektrana, ili bar kosmodrom), pa će Sombor konačno krenuti u Evropu pravim putem - preko Bukovca! Ostali delovi grada (a podsetiću, imamo svega dvadesetak mesnih zajednica, tačnije 22) shvatiće važnost strateškog razvoja i svesno se odreći svojih projekata - za svetlu budućnost! U pravu su oni koji kažu da treba početi od svoje kuće! Prvo tu napraviš red, pa onda ideš dalje! Džaba je nama da se spajamo sa autoputevima u Hrvatskoj i Madjarskoj, ako nemamo „deonicu koja će poljoprivrednicima sa Bukovca skratiti put do industrijske zone za oko deset kilometara”.
coborsm
@ Sub, 28.08.2010. 21:25
mirusvetu
@ Sub, 28.08.2010. 23:00
mirusvetu
Za novi asfalt 20 miliona
aziz
@ Uto, 12.10.2010. 02:06
aziz