Hasanović u moskovskom finalu

Kajakaški dvojac Srbije Milenko Zorić (Sintelon, Bačka Palanka) i David Hasanović (KK Dunav, Bezdan) veslaće za odličje na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Moskvi - saznaje SOinfo.org.

Tandem iz Srbije će u nedelju, nešto posle 16 sati, biti na stazi, a da li će uspeti da se dokopaju medalje u izuzetno jakoj konkurenciji, znaće se za nešto više od tri minuta, koliko je našim kajakašima bilo potrebno da izveslaju kilometar u polufinalu. U borbi za mesto u finalu ispred naše posade bili su samo braća Nemet iz Mađarske, koji su u cilj ušli nepunu stotinku ranije. Posadama Mađarske i Srbije među osam najboljih pridružio se i tandem Litvanije. Iz drugog polufinala plasirali su se: Nemci, Česi i Rumuni. Ipak, najveći favoriti za odličja biće čamci Rusije, Letonije i Slovenije, koji su mesto u finalu obezbedili pobedama u prvoj rundi kvalifikacija
David Hasanović ima 18,5 godina i ovo mu je prvo zvanično međunarodno takmičenje u konkurenciji seniora. Sa članom Sintelona Milenkom Zorićem u paru vesla nepunih godinu dana, a najveći uspeh ovaj dvojac je ostvario na Svetskom kupu u Segedinu, gde su u konkurenciji „pravih” seniora zauzeli prvo mesto u B finalu.
@ Ned, 01.08.2010. 02:04
david hasanović kajak kk dunav bezdan sombor sport
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

Dvojac Srbije u trci na 1000 metara zauzeo je u finalu poslednje 9. mesto! 
savamajstor
@ Pon, 02.08.2010. 15:06
savamajstor