Posle Belgijanca, Belgijanac

Kristof Rohus (Christophe Rochus) - Filip Krajinović 0:2 (6:7, 4:6)

Fića je prošao prvo kolo čelindžera u italijanskom Kordenonsu, što mu garantuje najmanje devet atp poena i ček od minimum 1.500 evra. Nije bilo lako u meču sa dvanaest godina starijim teniserom iz Belgije. Igralo se gotovo dva i po sata, a u meču je viđen samo jedan brejk, sredinom drugog seta. Prvi period igre naš teniser je dobio u razigravanju - taj brejku sa 7:4. Pobeda protiv iskusnog dejvis kup reprezentativca Belgije, bila je prva nakon ne baš slavnih nastupa u Riminiju i Ševeningenu. Krajinović na poslednjoj listi Svetske teniske federacije zauzima 191. mesto
Naredni Filipov rival je drugi i poslednji belgijski predstavnik na čelindžeru, Stiv Darcis (Steve Darcis), koji je na otvaranju turnira imao nešto lakši posao protiv Španca Ferola. Osam godina stariji teniser je u Kordenonsu postavljen za osmog nosioca, a po ovonedeljnoj listi, igrač sa nadimkom Ajkula, nalazi se na 141. poziciji.
@ Uto, 27.07.2010. 14:07
atp filip krajinović sombor sport tenis
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

Darcis (BEL) - Krajinović (SBR) 2:0 (6:4, 6:3)
Fića nije uspeo da se plasira u četvrfinale čelindžera u Kordenonsu i moraće ovog puta da se zadovolji sa devet ATP bodova. Belgijanac je čak tri puta oduzeo servis našem teniseru, ne dozvolivši mu da iskoristi retke prilike da uzvrati brejkom i vrati se u meč. Letnju seriju turnira, kojom spasava poena sa prošlogodišnjih fjučersa, Fića će nastaviti u glavnom žrebu San Marino opena. Nagradni fond ovog čelindžera iznosi 85.000 evra, a među nosiocima će se naći čak četiri tenisera iz prvih sto, Staraće (64. atp mesto), Olivie Rohus (66), Pere Riba (73) i Frederiko Gil 83. igrač na planeti. 
savamajstor
@ Sre, 28.07.2010. 23:14
savamajstor