Novi život somborske seniorske košarke

Letnja košarkaška liga, sezona 2010, obeležena je povratkom Somboraca na veliku scenu. Čak dva naša tima prijavila su učešće u Beton ligi i posle osam godina izostanka pokušaće da se izbore za redovno takmičenje.

U konkurenciji šest vojvođanskih timova u Letnjoj ligi Vojvodine nastupaju somborski sastavi So koš i Basket plus, pod upravom Siniše Savovića i Vojkana Benčića. Posle dva odigrana kola naše ekipe se nalaze na trećoj i četvrtoj poziciji, sa po jednom pobedom i porazom. Na otvaranju Letnje lige naše ekipe su zabeležile dve pobede, ali su već ovog vikenda poklekli protiv trenutno vodećih timova, Meridiane i Apatina. SO koš je izgubio u Novom Sadu (81:89), dok su Apatinci u Mostongi dobili Basket plus (64:68). Somborcima slede dueli sa preostale dve ekipe u ligi. So Koš igra protiv poslednjeplasiranog Sivca (utorak, 25.05. u 16:45, Mostonga), a Basket plus u Veterniku sa mesto lošijom Slavijom.
Prvi seniorski derbi grada Sombora igraće se u petom kolu, prvog junskog vikenda - objavljeno je na sajtu Košarkaškog saveza Vojvodine. Ove sezone iz petog u četvrti košarkaški rang (druga liga Vojvodine) plasiraće se najbolje dve ekipe. Ima li mesta za Somborce ili ćemo kao i sve prethodne godine, košarku gledati samo leti?!
@ Uto, 18.05.2010. 16:12
letnja košarkaška liga siniša savović so koš sombor sport vojkan benčić
Prethodna vest Sledeća vest