U Noći muzeja sećanje na Lazu Kostića

Gradski muzej će 15. maja u ovogodišnjoj Noći muzeja promovisati svoj Godišnjak, razbuditi sećanje na Lazu Kostića i jednu izložbu održanu 1910. godine.

Program „Noć muzeja 2010.” u Somboru će početi promocijom Godišnjaka Gradskog muzeja u izložbenim prostorijama u prizemlju u okviru koje će biti prikazani eksponati publikovani u tom stručnom časopisu. Na prvom spratu muzeja, u okviru stalne postavke, u Noći muzeja biće obeležena stogodišnjica dva značajna događaja: „Prva velika srpska umetnička i vajarska izložba” koju je 1910. godine organizovala „Dobrotvorna zadruga Srpkinja Somborkinja”. Bio je to kulturni i politički događaj od izuzetnog značaja za Sombor, ali i za izučavanje nacionalne istorije umetnosti. Pored toga biće obeležena i stogodišnjica od smrti pesnika Laze Kostića uz muziku sa starog gramofona, kostimirane glumce koji će citirati Lazu Kostića i druge znamenite ličnosti iz prošlosti Sombora.
Noći muzeja pridružiće se i Galerija „Milan Konjović”, koja će publici otvoriti vrata kako bi pogledala izložbu „Slikarstvo dramatike i strasti”. Biće izložena dela Milana Konjovića nastala u periodu od 1960. do 1985. godine, koja spadaju u njegovu asocijativnu fazu.
@ Čet, 29.04.2010. 00:35
galerija milan konjović gradski muzej kultura laza kostić noć muzeja 2010 sombor
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

A STA JE SA GALERIJOM STOJKOV,IZGLEDA DA SE BRZE ZATVORILA NEGO OTVORILA.SRAMOTAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wood
@ Čet, 29.04.2010. 01:08
wood