Rekonstrukcija Fruškogorske stoji zbog pitanja platana

Rekonstrukcija Fruškogorske ulice u Somboru stoji u planu Direkcije za izgradnju grada, ali nije još sprovedena jer je sudbina drvoreda platana nerešena.

Povedeni raspravom koja se povela na jednoj od somborskih Facebook grupa o drvoredu u Fruškogorskoj, raspitali smo se u Direkciji za izgradnju kakvi su planovi s tom ulicom? U razgovoru za SOinfo.org direktor Direkcije za izgradnju grada Sombora Saša Krstić je kazao da je rekonstrukcija Fruškogorske ulice u Somboru u planu, ali je nije moguće izvesti dok se ne reši sudbina platana. Naime, iz ranijih godina postoji peticija stanovnika te ulice da se uklone platani, jer je korenje prodrlo u podrume, a trotoar je zbog njih oštećen i grbav. Najverovatnije su ugrožene i podzemne instalacije vodovoda i kanalizacije, ali je to moguće utvrditi tek raskopavanjem ulice. Rekonstrukciju ulice nije moguće izvesti bez oštećenja korenovog sistema platana, jer se on prostire uz površinu. Ukoliko bi rekonstrukcija počela, bilo bi neophodno preseći pojedine grane korena, što bi opet dovelo do nestabilnosti stabala i mogućeg rušenja na jakom vetru ili zbog nakvašenosti zemljišta - saznaje SOinfo.org u Direkciji za izgradnju grada. Grad treba da reši šta će sa platanima. Rešenje bi moglo da se nađe na nekoj javnoj tribini, na kojoj bi učestvovali urbanisti, šumarski inženjeri, građevinci, ali i stanovnici Fruškogorske ulice, jer se na kraju krajeva ipak radi o njihovom najužem životnom okruženju.
@ Pon, 12.04.2010. 21:50
direkcija za izgradnju grada fruškogorska platani rekonstrukcija saša krstić seča sombor
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

Ako su izvadjeni na glavnoj,kakav je problem u jna?

миленкосо
@ Uto, 13.04.2010. 00:49
миленкосо
pardon,fruskogorska
миленкосо
@ Uto, 13.04.2010. 00:51
миленкосо
milenko jel to po principu kad je crkla moja krava nek crkne i komsijina?
ako nemate da kazete nesto pametno bolje da se ne oglasavate.problem sa platanima i direkcijom je u direktnoj vezi sa novcem.grad nije voljan da plati sanaciju jer je skuplja od sece.sledeci princip je da utrosenu kolicinu materijala u ovakvim poslovima nije moguce kontrolisati sto otvara mogucnost malverzacije na relaciji ugovarac posla izvodjac posla tzv.leva ruka desni dzep.
Korenje platana u fruskogorskoj jeste problem ali resenja postoje.
nepristrasan
@ Uto, 13.04.2010. 08:51
Potpisi za peticiju za spas platana u Fruškogorskoj ulici prikupljaće se u subotu na uglu te luice i Prvomajskog bulevara. Na istom mestu građani će biti upoznavani sa stanjem drvoreda i potencijalnim rešenjima rekonstrukcije trotoara. Poziv građanima upućen je preko Fejsbuka. Potpisivanje peticije počinje u 9 časova.
triletrip
@ Čet, 10.06.2010. 11:33
triletrip
kako kakav je problem??
vojvodina
@ Čet, 10.06.2010. 18:34