Tenisko leto u Somboru

Tenis klub ŽAK Sombor će ove sezone biti domaćin Prvenstva Srbije do 12 godina, zatim šampionata Vojvodine za desetogodišnjake. Još uvek nije poznato da li će u Somboru biti održan tradicionalni letnji fjučers - saznaje SOinfo.org.

Domaćinstvo šampionata Srbije za pionire i pionirke objavljeno je na zvaničnom sajtu Teniskog saveza Srbije i izvesno je da će startovati 07. juna - stoji u kalendaru. Taj turnir spada u prvu (A) kategoriju turnira i mogu se očekivati najveći talenti Srbije u obe konkurencije. Među favorite turnira za devojčice mogla bi se ubrojati i igračica ŽAK-a Slađana Sovilj, 17. igračica sa srpske rang liste. Najbolje plasirani mladi somborski teniser je tek na 129. mestu.
Nažalost, iako se fjučers turnir već šest godina održava u Somboru, za sada se još uvekl ne zna hoće li se i ove sezone na terenima ŽAK igrati ozbiljan seniorski turnir. Po informacijama koje je u ovom momentu moguće dobiti izvesno je da će prva tri fjučersa (futures) srpske serije, biti održana u Beogradu. Preostala tri domaćina, za termine od 3. do 17. avgusta, još uvek nisu objavljena. Uz Sombor u konkurenciji si sigurno Novi Sad, Čačak, Palić, Kruševac, Prijepolje ... Turniri fjučers serije igraju se za nagradni fond od 10.000 dolara. Pobednici takmičenja na ŽAK-u bili su: Dušan Lajović (2009), David Savić (2007), Darko Mađaroski (2006), Goran Ćirić (2005 i 2008), Filip Mulner (2004).   
@ Pon, 12.04.2010. 02:07
fjučers (futures) sombor prvenstvo srbije - 12 godina prvenstvo vojvodine slađana sovilj sombor sport tenis tenis klub žak
Prethodna vest Sledeća vest