Gradonačelnik neće u Novi Sad!?

Poziv za konferenciju o regionalnom razvoju u Novom Sadu (09. aprila) upućen je i gradonačelniku Sombora, Nemanji Deliću, ali do sada iz kabineta, kako nas obaveštavaju organizatori, još uvek nije stigla potvrda učešća našeg „vođe”!

Zašto ga neće biti ne znamo, kao što ne znamo ni da li i kada će neko osetiti odgovornost da se obrati javnosti Sombora povodom poslednjih katastrofalnih ishoda na Konkursima (kulturni projekti Vlade Vojvodine, NALED)? Da li će iko naći za shodno da glasače i one druge obavesti o dešavanjima u Županiji (viškovi zaposlenih, dupliranje funkcija) ili će i dalje sve što stiže iz gradske uprave biti suvisli razgovori sa direktorima javnim preduzeća? 
Po informacijama koje su nam trenutno dostupne, na Konferenciji o regionalnom razvoju učestvovaće: Aleksandar Popov (direktor Centra za regionalizam), Maja Sedlarević (potpredsednica Skupštine AP Vojvodine), predstavnik Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja u Vladi Republike Srbije, Peter Salo (državni sekretar za regionalni razvoj Republike Mađarske), Vladimir Pandurov (zamenik pokrajinskog sekretara za regionalnu i međunarodnu saradnju u AP Vojvodini), Imre Varga (ambasador Republike Mađarske u Srbiji), zatim član Mađarske akdemije nauka Đula Horvat... Jedan od moderatora skupa biće i Somborac Gojko Mišković. 
Na Konferenciji, čiji naslov je „Državne politike regionalnog razvoja u Srbiji i Mađarskoj”, biće upoređena zakonska, institucionalna rešenja dve zemlje, zatim statistički podaci i stvarna funkcionalnost regionalizma, te proizvodnja strategija na nivou države i lokalne zajednice - piše u pozivu. Ili to sve „mi” znamo?
@ Uto, 06.04.2010. 01:30
aleksandar popov državne politike regionalnog razvoja u srbiji i mađarskoj đula horvat gojko mišković imre varga maja sedlarević sombor vladimir pandurov
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

Hajde da TIPUJEMO!!
Ja tipujem da će naš gradonačelnik OTIĆI na konferenciju.

Nemanja se malo ponaša kao uvređena mlada, Nije dobro uradio posao pa mu sad krivi drugi što ga kod kuće prozivaju jer nema para od donacija.Misli Nemanja da njega neko mrzi ili još nešto gore, da se neko inati Somboru. Niti iko mrzi Nemanju ( ko bi mogao da mrzi ono tužno lice ) niti iko tera inat Somborcima, mi jednostavno nemamo TIM koji može da dobije utakmicu. Zato i tipujem da će Nemanja ipak ići, nisu mu još saopštili odluku da treba da ide. Uostalom, videli smo kako je prošao njegov predhodnik koji nije "slušao" baš sve savete građana okupljenih u gradskom Veću:
 Ajde Nemanja, nasmeši se bar jednom, ukloni to kameno lice, nije sve propalo, biće opet konkursa i novih projekata za koju godinu, možda i nama "upali", a možda se promeni i sastav komisije koja odlučuje. Imamo mi vremena, sačekaćemo, ionako nam je pola života već prošlo čekajući.

 Branko .
branko558
@ Uto, 06.04.2010. 09:12
branko558