Privatluk na gradskoj frekvenciji - 3. deo

- Obaveštavamo vas da su nadležne službe gradske uprave Sombor pokrenule postupak za obustavljanje emitovanja programa u KDS mreži od strane Agencije Sombor.info na Gradskom kanalu - odgovorila je pomoćnica načelnice Odeljenja za opštu upravu Nevena Rosić.
U odgovoru je data tek štura informacija, u kojoj se ne navodi u kom će roku to biti realizovano, niti zašto do sada nije rešen ovaj problem. Kako smo nezvanično saznali u somborskom ogranku SBB-a, Gradska uprava se ovim povodom još uvek nije obratila kablovskom distributeru, niti je od SBB-a traženo da reaguju po ovom osnovu. U zahtevu za informacijom od javnog značaja, koji je SOinfo.org uputio Gradskoj upravi Sombor, između ostalog smo zatražili informacije do kada će biti prekinuto emitovanje programa, koliku je štetu nepostojeća Agencija nanela Gradu Somboru i da li će zbog nezakonitog emitovanja na gradskoj frekvenciji Grad Sombor protiv odgovornih lica, bivšeg gradonačelnika Jovana Slavkovića i urednika programa Zorana Hajtla, podneti krivične prijave. Odgovori su izostali, iako nas je u telefonskom razgovoru načelnica Irina Burka Parčetić ubeđivala da ćemo sve tražene informacije dobiti pismenim putem!
Nelegalno uzurpiranje gradske televizijske frekvencije traje gotovo 2,5 godine, a „lakoća” kojom u gradskoj upravi reševaju neregularnosti i probleme postaje „zadivljujuća”!
@ Ned, 20.12.2009. 16:50
sombor
Prethodna vest Sledeća vest