Vozom u Evropu?!

Trasa železničke za bolju vezu Crnomorskog basena i Severnog jadrana, koju bi finansirala Evropska unija, po pisanju nedeljnik Novac, nije interesantan za Železnice Srbije.
Reč je o rekonstrukciji i modernizaciji, uz manje dopune, već postojećih pruga. Nama bi najviše odgovaralo da od Arada (čvorišta rumunske železnice) trasa ide maršutom Temišvar - Kikinda - Čoka - Senta - Subotica - Sombor - Osijek - Vinkovci., čime bismo 145 kilometara pruge za međunarodni transport - objavio je Novac. Na našu sreću, upravo se Mađari i Rumuni, tačnije tamošnji operateri robnog transporta bore za interese Srbije, jer su prednosti očigledne. Za ovadašnji projekat zainteresovana su pojedina kineska trgovačka preduzeća.
Studije o revitalizaciji pruga u Banatu, Potisju i Somborskom okrugu poseduje Izvršno veće Vojvodine. Infrastrukturnom razvoju gotovo celokupne mreže na ovom pravcu, neophodno je dodati i izgradnju 40 km deonice od Sente do Subotice. Ovom prugom u direktnoj smo vezi sa železničkim evrokoridorima 4 i 10.
@ Sre, 18.02.2009. 03:27
sombor
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

>>
123
Pa da, zeleznice Srbije interesuje samo Beograd, to nam je svima poznato, setimo se samo prvih plavih vozova koji su stigli kod nas pa ekspresno zavrsili u Beovozu tj famoznom zacetku metroa u Beogradu, pa nastavimo preko Bogojevackog mosta i pravca Sombor-Vrbas-nadalje.
Nadam se da im nece uspeti da nas skroz pretvore u slepi kolosek..
neko
@ Čet, 19.02.2009. 00:44
vozom???
do kikinde?
osijeka?
ma daaa...
ne možeš doći ni do novog sada.
da bi došao do beograda do moraš prvo do novog sada...možda!
a moraš da pređeš u brzi voz koji nije ništa brži od nebrzog a plaćaš dodatno i što dišeš zaglavljen između smrada wca i smrada usta saputnika i ne možeš da se odlučiš koji je izazovniji tokom puta koji traje ceo vek otprilike a brzi voz je samo da bi platio.
brrrF
@ Čet, 19.02.2009. 12:52
brrrF
Dva načina da dođeš za 5 sati do Novog Sada - vozom ili biciklom. Kamo sreće da ovo upali jer je Sombor postao varoš di vozovi okreću..
Žulja
@ Čet, 19.02.2009. 13:42
Žulja
U ocov!

I ja, i moja putovanja, i moja ljubav prema vozovima, i vozovi, i železnica i glavni železničar koji svim vozovima upravlja.

Naravno da sam, desetak minuta pre nego što ću poći na somborsku železničku stanicu, proverila da li ide voz za Novi Sad, preko Bogojeva, a to znači bez presedanja – i pošto je odgovor bio potvrdan, naravno da sam, kao i svaki kulturan putnik, na stanicu stigla desetak minuta ranije.

Nedelja je. Voz kreće u deset i dvadeset osam. Iznenađena sam što je pred blagajnom ogroman red. Uglavnom su to mladi, znači studenti. Vidi se po prtljagu i po onome što viri iz prtljaga, brižnim majčinskim rukama ušuškano u kuhinjske krpe. Bila sam ubeđena da studenti idu nekim kasnijim vozovima, no ništa mi drugo ne preostaje nego da stanem u red i uzdam se u brzinu kojom blagajnica štancuje karte.

Nekoliko minuta red se ne pomera, a onda prostruji vest, ne preko razglasa, već od blagajnice, da voz preko Bogojeva za Novi Sad ne ide, ali ide onaj preko Vrbasa. Znači, s presedanjem. Pošto kreće za par minuta, karte možemo kupiti u vozu.

U dilemi sam da li da se vratim kući ili ne, da li da idem autobusom ili ne, jer iz iskustva znam da se veza u Vrbasu čeka satima, no kondukter me ubeđuje da čekamo samo tri minute – i ja oduševljeno ulazim u vagon. Drugi. U prvi su svi navalili, ne znam zašto, niti razmišljam o tome, ali znam da nikada nisam umela da se guram – i zato biram drugi vagon. Mesta ima za sve, a baš nas ima dosta i voz kreće tačno po redu vožnje za Vrbas. U deset i dvadeset.

Napolju je prava zima. Nisam sigurna koliki je minus jer uživam u njemu, pa i ne proveravam, ali posle desetak minuta shvatam zašto su svi mladi nahrlili u prvi vagon. U drugom nema grejanja. To jest ima, ali ne radi. Oblačim kaput koji sam, po navici, skinula, kao što je i red kada uđeš u voz i nađeš slobodno mesto. Oblačim ga bez gunđanja. Nije mi prvi put da ustanovim da je u vagonu ili pretoplo ili prehladno, a nije mi ni prvi put da ustanovim da voz prosto mili po šinama. I sve čekam da, kao pas, počne da zastajkuje kod svake bandere. I da je obeležava.

Do Vrbasa smo, umesto jedan, putovali dva sata.

Pri izlasku naivno se osvrćem, tražeći voz za Novi Sad. Davno su protekle one tri minute čekanja za koje je kondukter garantovao. I opet prostruji vest, ne preko razglasa – da čekamo jedan sat.

Stajati napolju ili u čekaonici?

Junačim se malo napolju, pa priznajem poraz i ulazim u čekaonicu, očekujući da se bar malo zgrejem. Opet naivno! Istina, duva iz neke ogromne kutije, okačene tik ispod plafona, verovatno duva toplo, ali između prolaza do blagajne i izlaza na ulicu nema vrata i odande duva hladno.

Pokušavam da otkrijem koliko se statistički uklapam u godine putnika i otkrivam da skoro svima mogu biti mama, a bogme, dosta je i onih kojima mogu biti i baka. Istina, baka u crvenom novom kaputu a, koliko vidim, nisu ni oni u starim krpama.

"Brzi voz iz Subotice, za Beograd, a preko Vrbasa i Novog Sada, dolazi na treći kolosek", dreknu razglas i potera nas napolje.

Opet se ne guram. Dok voz stigne, dok stane, stići ću i ja do vrata vagona pred kojima je najmanja gužva.

I stižem. I ne verujem svojim očima! Brzi voz su lokomotiva i jedan vagon. Pa još s kupeima, da bude manje mesta! Nas stotinak, ali kao da sam jedino ja zgranuta. Studenti mirno ulaze u vagon, zbijaju redove bez gunđanja, očigledno im nije prvi put, pomeraju se, sabijaju, sabijaju – i na kraju je ispred širom otvorenih vrata ostalo nas petoro. Nema šanse da uđemo.

Otpravnik hladnokrvno gleda nas, pa mašinovođu, ja mudrujem i ubeđujem ga da me kao najstarijeg putnika smesti u lokomotivu, on gleda kroz mene, lice mu kao maska, niti me vidi niti čuje, a kamoli da pomišlja da prikači još jedan vagon. Ja pomišljam da legnem pred lokomotivu i pozovem i ostale putnike da to učine i da ne mrdamo dok se vagon ne prikači – no ispada da je otpravnik u pravu. Odjednom sam pretposlednja. Uspevam da se popnem u vagon, a to stvarno treba uspeti jer je prvi stepenik povisok, a moja torba poteška. Iza mene uspeva da uđe jedna devojka, onda se stvorio i jedan momak, a otpravnik, s jednako kamenim licem, spolja zatvara vrata. Kasnije smo ustanovili da se jedino tako, spolja – i otvaraju.

U centralnoj sam loži naše železnice, u hodniku pored klozeta. S još dvanaest putnika. Ne znam koliko je to zgusnutih putnika po jednom metru kvadratnom, no svako svakom duva ili u vrat ili u lice. Što je dobro. Grejanje ne radi. Duva i vetar sa svih strana. Što je takođe dobro. Oduvaće sve bacile. I nesnosni smrad klozeta koji je ispunio svaki kubni santimetar vazduha. Dve devojke stavljaju šal preko usta, treća počinje da se preznojava, bledi, skida kaput, klizeći niz vrata vagona, u čučanj, da ne padne u nesvest. Što je opet dobro. I ja sam na ivici nesvesti ali, pomažući devojci da ne padne, zaboravljam na sebe.

Zaboravljam i na Induse koji kao grozdovi vise kroz prozore i vrata svojih vozova; zaboravljam i na stočne vagone, a oni bi sigurno bili komotniji nego ovaj "brzi"; zaboravljam "romantične vozove", naveliko reklamirane; zaboravljam koliko je "novih švedskih" vozova moja država kupila; zaboravljam koliko je auta kupila glavnim železničarima i mnogim drugim političarima – i shvatam zašto voz ipak ne zastajkuje kod svake bandere. Mi smo bandere. Nas je pas putem obeležavao.

U Sombor sam se vratila autobusom.

VREME 946, 19. februar 2009.
seka
@ Čet, 19.02.2009. 15:19
seka
Za sad samo nedeljom plovimo belom ladjom, al čim europljani odreše dodatno kesu i završi se čišćenje velikog bačkog briga će nas i za vozove i za busove.
lalosh
@ Sub, 28.02.2009. 11:03
Eh!
Moja životna želja je da se ukrcam na brod u Somboru, Bezdanu ili Apatinu, da otputujem do Djerdapa - i na isti način da se vratim nazad.
Bez presedanja.
I ne za jedan dan.
seka
@ Sub, 28.02.2009. 23:06
seka
Za Žulju (ponovo ne radi kino)
Žulja:
Dva načina da dođeš za 5 sati do Novog Sada - vozom ili biciklom. Kamo sreće da ovo upali jer je Sombor postao varoš di vozovi okreću..

Naravno da vozovi okreću ispred Sombora, Kada to nekima odgovara kao recimo tzv. gradonačelniku(Eliotu Nessu).
Ali mislim da će neke tzv. kolege pokrenuti kod Elliota pitanje sistematskoga rešavanju tog problema!
Razum
@ Ned, 01.03.2009. 00:47
Razum
aj sad objasni zašto njemu to odgovara
pcmaniac
@ Ned, 01.03.2009. 01:03
pcmaniac
Za pcmaniaca

A, naravno da mu tzv. gradonačelniku(Elliotu Nessu) to odgovara. Nisam siguran da ti iz Beča vidiš problem Somborskog prevoza od tačke A do tačke B.
A-B
Tzv. gradonačelnik(Elliota Nessa) će narednih dve godine biti zaokupljen sa tzv_-/7=(Prevod sa kineskog- Mercator)
Razum
@ Ned, 01.03.2009. 15:31
Razum
Malo moram da se umesham, jer zaista neke stvari ne treba potpuno iskriviti. Merkator je ok posao! Bez obzira shto dobijamo josh jedan, po meni, nepotreban trzhni centar. Iako nisam bio u Bechu cenim da se odande sve mnogo bolje vidi. Ovde smo svi manje - vishe iskrivljenih pogleda. Kako ja, tako i ti Razume, da se ne lazhemo!
Za ovaj grad je dobro da se deshava bilo shta, pa chak i ona bolesna podela hleba pred pekarama. Nema nas nigde i jednostavno nam svaki medijski ispad odgovara! Upravo Eliotu (kako si ga nazvao) Merkator treba da bude podstreh. Bude li od tog poduhvata "zhiveo" ne pishe nam se dobro! Pa hajde da poverujemo da cce zaista pokushati da napravi josh neshto, za razliku od predjashnje garniture, koja je uglavnom ostala na svojim pozicijama i i dalje ne miche prstom. bash zato mislim da je strpljenje sa Eliotom (po Razumu) mudar potez svih Somboraca. Hajde da mu damo priliku, a najlakshe ccemo ga razapeti bash na ovom mestu, kad budemo sigurni da je Merkator njegov maksimum! Onda ccemo ga odvaliti, zajednichki! Sa sve akcijom prikupljanja potpisa! Neka mu ovi dosadashnji postovi budu pomocc u radu! Stranka je jaka, velika, mnogobrojna, ako se zaista zalazhu za dobro shto je u skladu sa njihovim predizbornim obeccanjima putem PI ARA cce mu uputiti neke teze da mu predoche neka zgodna razmishljanja njegovih sugradjana, van zajednishtva podvuchenog zhutim! Nadam se da ccesh prihvatiti ovaj dil?!
savamajstor
@ Ned, 01.03.2009. 16:07
savamajstor
razume, i dalje nisi objasnio kako gradonačelniku odgovara to što vozovi okreću ispred sombora
objasni meni, neupućenom strancu
pcmaniac
@ Ned, 01.03.2009. 16:16
pcmaniac
Za pcmaniac
Pa, nema direktan voz za Novi Sad, Beograd...
Za te destinacije se čak i nekreće iz Sombora, nego prvo nekim prevozom odeš do sela Prigrevica, potom se voziš do dva sela dalje, potom "raja" preseda u veliki Crveni balon koji prima 20 ljudi, a kondukter Josić nagura njih 200. Ispred mesta gde čovek izlazi(Bolje reći iskače) su obeležena mesta nešto nalik meti, kada se gleda iz ptičije perspektive "raja" iskače sa oko 3 metra visine.Potom im kondukter Josić baca prtljag, i veliki Crveni balon nastavlja put.

Da li misliš da je to idealan put ka tim destinacijama???
Razum
@ Ned, 01.03.2009. 18:06
Razum
a gradonačelniku to odgovara zato što...
pcmaniac
@ Ned, 01.03.2009. 19:19
pcmaniac
btw kad ides za NS preko Prigrevice, ne presedas (barem ne bi trebalo :) ). Preko Vrbasa se preseda
Nesha
@ Ned, 01.03.2009. 19:28
Nesha :
"btw kad ides za NS preko Prigrevice, ne presedas (barem ne bi trebalo ). Preko Vrbasa se preseda"

Ti onda nisi od lane odlazio iz Sombora(Flint).
Od dockan se već tako putuje, sa presedanjem,
i ostalim što sam naveo gore.Besplatan savet:
Pročitaj polako.
Razum
@ Pon, 02.03.2009. 17:15
Razum
ja sam išao prošlog vikenda i ne preseda se

hoćeš mi odgovoriti na 2 puta postavljeno pitanje, ili ćeš i dalje samo da pričaš nepovezano?
pcmaniac
@ Pon, 02.03.2009. 17:20
pcmaniac
Pc maniac:
A, pitanje je bilo u vezi tzv. gradonačelnika(kako to njega, i ostalo u vezi Železnice).Biće obrazloženje. Samo malo strpljenja molim.Unapred zahvalan na razumevanju.
Razum
@ Pon, 02.03.2009. 17:27
Razum
Ne preseda se na liniji preko Bogojeva, ja putujem tim vozom vec dve godine...i nijednom nisam presedala, a idem kuci svaki drugi vikend.
TaSkiCa
@ Pon, 02.03.2009. 18:45
TaSkiCa
Upravo sam izračunao koliko smo išli od Subotice do Novog Sada, jer ni jedna od tih stanica neće biti i nije slepo crevo. Brojka je zapanjujuća jer je srednja brzina računavši od početka tripa do kraja u NS famoznih 34,55 km/h. Trasa je, mora se priznati, malo duga za trčanje, ali da bi zato i stasiti deka stigao biciklom u NS brže, mora se takođe priznati. Usput, početkom 1900tih vozovi su mogli da idu do 90km na h, pa vi vidite u kom mi sad veku živimo.
Svirac
@ Pon, 02.03.2009. 19:36
Za Taskicu
Back to back answer, don*t take everything to literally(za one koje ne znaju stranjski jezik-"leđa o leđa" odgovor)

Šta misliš o Železnici Srbije? Akcenat na Somborskoj ispostavi?
Razum
@ Pon, 02.03.2009. 19:38
Razum