Pozitivna trećina testiranih

Broj novozaraženih do juče u 15 sati porastao za preko 70 osoba.

Foto 37565Nadležni su objavili da je u Srbiji, zaključno sa četvrtkom u 15 sati, registrovano ukupno 457 potvrđenih slučajeva covid-19. Navedeno je da su u poslednja 24 sata testirani uzorci 295 osoba od kojih je 73 pozitivno i 222 negativno na novi korona virus. Među novozaraženima 47 lica je hospitalizovano, dok su preostali upućeni na kućno lečenje. Nacionalna referentna laboratorija Instituta Torlak testirala je do sada ukupno 1.456 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.
Nema novih slučajeva obolevanja na teritoriji Sombora i Zapadno bačkog okruga. Jedini zaraženi na na ovom području registrovan je 21. marta u Opštoj bolnici Dr Radivoj Simonović. Po našim saznanjima, uspešno se oporavlja. Najviše registrovanih slučajeva zaraze koronavirusom (218) evidentirano je u Beogradu. Slede Valjevo (47), Niš (37), Ćuprija (35), Novi Sad (16) i Čačak (15)...
Predsednik vojvođanske Vlade, Igor Mirović je juče najavio, bez konkretnijeg objašnjenja, da se u sklopu mera za suzbijanje epidemije koronavirusa priprema vojni objekat u Somboru.
Grad Sombor je na zvaničnoj stranici objavio da se tokom vanrednog stanja svim korisnicima produžava pravo na isplatu novčane socijalnu pomoć, dodatka za negu i pomoć drugog lica, dodatka za pomoć i negu drugog lica, dečijeg dodatka, naknade zarade za vreme odsustva sa rada radi posebne nege deteta i ostale naknade po osnovu posebne nege deteta. Izuzeti su samo slučajevi kada je nadležni organ već odlučio o daljem korišćenju prava.
@ Pet, 27.03.2020. 04:57
aerodrom sombor covid-19 društvo igor mirović institut torlak koronavirus nacionalna labaratorija opšta bolnica dr radivoj simonović sombor zapadno bački okrug
Prethodna vest Sledeća vest