Desetak kršenja samoizolacije u okrugu

Nadležni prijavljuju nove slučajeve kršenja zdravstvenih propisa i zabrane kretanja.

Foto 37579Foto 37580 Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru su u noći 25. na 26. mart lišili slobode dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije. Navedeno je da su prekršili meru samoizolacije. Saopšteno je i da su četiri osobe zatečene za vreme zabrane kretanja na javnom mestu. Protiv njih su podnete prijave zbog nepoštovanja naredbe o ograničenju i zabrani kretanja.
Dosadašnji izveštaji pokazuju da je od uspostavljanja vanrednog stanja, 19. marta, na teritoriji policijske uprave Sombor (četiri lokalne samouprave ZBO) evidentirano najmanje dvadesetak krivičnih dela. Učinjeno je više od deset dela koja se tiču nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, a podneto je i najmanje šest prijava zbog nepoštovanja zabrane kretanja. 
Grad Sombor i MUP Sombor i dalje apeluju  na građane da poštuju odluke Vlade Srbije i da zbog sebe i drugih ostanu kod kuće.
@ Pet, 27.03.2020. 03:44
društvo krivično delo ministarstvo unutrašnjih poslova - mup nepoštovanje naredbe o ograničenju i zabrani kretanja nepostupanje po zdravstvenim propisima sombor
Prethodna vest Sledeća vest