Privrednici da ukažu i predlažu

Lokalna samouprava je, sa ciljem kreiranja efikasnih politika za prevazilaženje štetnih posledica covid-19 na ekonomiju i širu društvenu zajednicu, pozvao privredne subjekte da ukažu na probleme i predlože rešenja za otklanjanje nastalih, odnosno sprečavanje mogućih štetnih posledica po privredu Sombora.

Foto 7436Prikupljeni predlozi poslužiće za definisanje mera podrške, koje će grad Sombor, kako je rečeno, „komunicirati ka institucijama Republike Srbije u cilju očuvanja radnih mesta, kontinuiteta poslovanja i likvidnosti privrednih subjekata, ali i podrške lokalnoj zajednici i pojedincima koji su najviše pogođeni”. - Grad Sombor želi da implementira mere za pomoć privredi koje bi pomogle da se privreda izbori sa problemima izazvanim korona virusom, s obzirom da privredni subjekti imaju troškove koje moraju da plaćaju bez obzira na promet - objavljeno je u pozivu. Nadležni su naveli da je turizam jedan od sektora koji će biti značajno pogođen tokom epidemije koronavirusa, te kako kažu, to se ne odnosi samo na smanjenje turističkih poseta, već i na ugostiteljske delatnosti, restorane, klubove i kafiće.
Ovom prilikom, rukovodstvo lokalne samouprave, pozvalo je privredne subjekte koji žele da pomognu i svoje aktivnosti, proizvode, usluge i ljudske kapacitete preusmere na mere prevencije širenja koronavirusa. Zahvalili su privrednicima i preduzetnicima koji su se do sada uključili i pomogli, te pozvali zainteresovane da se jave putem imejla donacije@sombor.rs ukoliko žele da pomognu u snabdevanju starijih građana i hroničnih bolesnika osnovnim životnim namirnicama.
@ Sre, 25.03.2020. 23:39
covid-19 kafići koronavirus preduzetnici privreda privredni subjekti restoran sombor turizam ugostiteljska delatnost
Prethodna vest Sledeća vest