Izrađuju vizire na 3D štampačima

Zahvaljujući angažovanju Jovane Đurović u Zavod za javno zdravlje u Somboru stigla je prva tura 3D štampanih vizira za zdravstvene radnike.

Foto 37570 - Neizmerno hvala fantastičnim ljudima iz inicijative Vizionari Srbije, kao i Mihajlu Lazareviću. Hvala Mariji Janković na transportu iz Beograda. Za preostalu količinu bi trebalo uskoro da imamo rešenje. Hvala svima na deljenju statusa - napisala je na svom fejsbuk profilu Jovana Đurović, najpoznatija kao vokal somborskog benda Line out.
Poziv za priključenje grupi, putem fejsbuka, uputio je Mario Suhalj. On je u obraćanju SOinfo.org portalu, neveo da veći gradovi imaju veće kapacitete i da je on trenutno jedini u Somboru počeo sa štampanjem. Kako je preneo, može da odštampa 20 do 22 vizira dnevno što je nikako nije dovoljno. - Pozivam ljude da se priključe akciji - napisao je Mario.
Fejbuka grupa Vizonari Srbije okupila se kako bi pomogla u smanjenju epidemije covid19, odnosno zaštiti pre svega medicinskih radnika. Po poslednjim informacijama na listi Vizionara je trenutno oko sto imena koji dnevno mogu da proizvedu više od 300 vizira.
@ Uto, 24.03.2020. 04:28
3d štampa društvo jovana đurović marija janković mario suhalj mihajlo lazarević sombor vizionari srbije viziri
Prethodna vest Sledeća vest