Zaraženo još 27 osoba

Juče do 15 sati registrovano je ukupno 249 lica zaraženih koronavirusom. Epidemija odnela i treći život.

Foto 37557Sinoć je saopšteno da je žena, hospitalizovana u beogradskoj bolnici Dr Dragiša Mišović, treća žrtva virusa covid-19 u Srbiji. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao za RTS da se njeno stanje naglo pogoršalo i da reanimacija nije uspela. Tokom večeri je objavljeno da je prosečna starost zaraženih oko 50 godina i da su dve trećine njih muškarci. Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je na poslednjoj konferenciji preneo da će početi masovno testiranje na koronavirus, po preporuci kineskih stručnjaka. Do sada je testirano 822 lica. Najavio je da će tokom dana biti doneta odluka o pripremi tri hiljade kreveta za prostore u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, gde bi trebalo da budu zbrinuti zaraženi sa lakšom kliničkom slikom. 
Zabrana kretanja - policijski čas je i dalje na snazi za period od 17 do pet sati ujutru
PU Sombor je juče saopštila da je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije dvadesetosmogodišnjaku izrečen pritvor od 30 dana. 
Lokalna samouprava je na zvaničnom sajtu grada upozila da će nadležni organi pokretati istragu povodom širenja lažnih informacija putem društvenih mreža, medija i putem telefonskih poruka. Objavili su da se po članu 343 krivičnog zakona (iznošenje ili prenošenje lažnih vesti...) kažnjava zatvorom od tri do 36 meseci. 
Juče je aktiviran i besplatni nacionalni broj Crvenog krsta - 19920 koji će u funkciji biti svakodnevno u periodu od 8 do 16:30. Starima i hroničnim bolesnicima na raspolaganju će, tokom celog dana, i dalje biti telefoni servisa 060/505-39-34 i 064/069-82-47.
Opšta bolnica Dr Radivoj Simonović se, ni posle dva dana od registracije prvog obolelog od korona virusa na internom odeljenju, nije zvanično oglašavala. Nema informacija o broju zdravstvenih radnika u karantinu, niti o načinu prevazilaženja problema sa nedostatkom osoblja. SOinfo.org je tokom noći uputio pitanja nadležnim u opštoj bolnici i domu zdravlja Dr Đorđe Lazić. 
@ Uto, 24.03.2020. 06:00
aleksandar vučić covid-19 crveni krst dom zdravlja dr đorđe lazić društvo koronavirus krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima opšta bolnica dr radivoj simonović policijski čas pritvor servis za stare i hronične bolesnike sombor vanredno stanje zlatibor lončar
Prethodna vest Sledeća vest