Bez zvaničnih informacija iz preduzeća, nedostaju maske

Savez samostalnih sindikata Srbije za grad Sombor, opštine Odžake i Kula je u odgovorima SOinfo.org portalu naveo da od poslodavaca nisu dobili podatke vezane za eventualno smanjenje broja zaposlenih, odnosno preduzetim merama zdravstvene i higijenske zaštite.

Foto 20132Kako navode iz somborske filijale SSSS informacije uglavnom potiču od članova sindikata zaposlenih u preduzećima. Potvrđeno im je da je prekinuta proizvodnja u somborskoj fabrici Fiorano, te da je u odžačkoj fabrici Magna bio organizovan jednosatni štrajk. Kako kažu, do ove obustave je došlo zbog nepoštovanja mera zdravstvene i higijenske zaštite. Nadležni iz Saveza samostalnih sindikata, na osnovu dostupnih podataka, navode da su se firme uglavnom same snalaze za dezinfikaciona i higijenska sredstva, te da je dobar njih obezbedio zaštitne rukavice, dok kod pojedinih taj problem još uvek nije rešen. 
- Najveći problem je zaštitnih maski. Najave koje stižu ohrabruju nas da će to biti rešeno - odgovorio je Zoran Purić, predsednik somborskog ogranka SSSS. Naveo je da Sindikat teži da svi radnici budu bezbedni na radu i da prate ima li narušavanja tog stanja. 
Purić je preneo da, po osnovu Uredbe o organizovanju rada, shodno uslovima koje je Vlada Srbije navela, svi radnici imaju pravo na rad na daljinu, odnosno od kuće. Rekao je i da, koliko je njemu poznato, grad Sombor tokom vanrednog stanja još uvek nije organizovao zasedanje Socijalno-ekonomskog saveta. 
@ Pon, 23.03.2020. 05:00
fiorano magna odžaci privreda savez samostalnih sindikata savez samostalnih sindikata srbije - ssss socijalno-ekonomski savet sombor zoran purić
Prethodna vest Sledeća vest