Registrovano još 34 obolela u Srbiji

Nadležni su saopštili da je u nedelju, do 18 sati, potvrđeno 222 slučaja obolevanja od koronavirusa. Tokom dana preminula je starica od 92. godine. Ona je druga žrtva epidemije u Srbiji.

Foto 37558 Obelodanjeno je da u poslednjoj seriji testiranja prisustvo virusa covid-19 potvrđeno kod 34 osobe, a da je 27 ispitanih bilo negativno. Navedeno je da je 21. osoba hospitalizovana i da je stabilnog opšteg stanja. Nadležni su saopštili i da je u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano ukupno 761 osoba. Vlada APV je danas objavila da je oboleli sa somborskog internog odeljenja primljen u Klinički centar Vojvodine, da su na bolničkom odeljenju sprovedene epidemiološke mere, kao i da je deo zdravstvenih radnika u izolaciji. Pokrajinska Vlada je objavila da somborska bolnica nastavlja rad i da će građanima biti pružena sva neophodna medicinska zaštita. Danas su pred ulaznim punktom u somborsku bolnicu urađene dodatne mere kontrole. Ulaz se odobrava samo na uglu Ulice Sime Matavulja, gde su instalirana dva šatora, Kontrolu ulaza preuzeli su pripadnici vatrogasne jedinice i policije.
Lokalna samouprava apeluje na građane da poštuju mera samoizolacije u kućnim uslovima i podsećaju daje prkršaj zabrane kretanja krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije i suočava. Nadležni iz gradske uprave su pozvali građani da, ukoliko sumnjaju da su lica kojima je određena samoizolacija prekršili meru, prijave PU Sombor na telefon 025/466-621. SOinfo.org portal je obavešten da je u prethodnih 48 sati na teritoriji grada bilo dva slučaja kršenja postupka samoizolacije i da su slobode lišena dva lica.
Podsećamo, od danas je na snazi mera zabrane kretanja u periodu od 17 do pet časova.
@ Ned, 22.03.2020. 23:43
covid-19 društvo grad sombor klinički centar vojvodine koronavirus opšta bolnica dr radivoj simonović policijska uprava sombor policijski čas samoizolacija sombor vlada vojvodine zabrana kretanja
Prethodna vest Sledeća vest