Kulturni onlajn sadržaji

Pozorište će sredom i subotom na svom youtube kanalu objavljivati nove predstave.

Foto 2452Foto 12727Narodno pozorište Sombor, kako su naveli, u danima kada nije u mogućnosti da održava predstave i ugosti svoju stalnu publiku u matičnoj zgradi, uvelo je praksu objavljivanja starih predstava.  Preneli su da će na svom na zvaničnom YouTube kanalu svake srede i subote u 20 sati postaviti nove predstave. - Linkovi će se smenjivati što znači da ćete svaku predstavu moći pogledati tri dana po njenom objavljivanju kada će je zameniti nova predstava - objasnili su iz Narodnog pozorišta Sombor. Trenutno je aktuelna predstava „Lepe oči, ružne slike”. Publika je do sada, na ovaj način, mogla da pogleda predstave „Buba u uhu” i „Nora (Lutkina kuća)”. Podsetili su iz NPS da su se na ovaj korak, besplatno onlajn pozorište, odlučili i drugi teatri u zemlji i regionu.
Kulturni centar Laza Kostić je juče izvestio da su na zvaničnom sajtu, u sekciji digitalna biblioteka, za preuzimanje ponudili zbirku pesama „Pesnici umiru mladi” lokalnog književnika, Borislava Kosanovića, u izdanju GBKB. Nadležni iz kulturnog centra navode da na stranicama ustanove mogu pogledati fotografije radova zagrebačke vajarke Vande Jurković.
@ Ned, 22.03.2020. 07:00
borislav kosanović buba u uhu kultura kulturni centar laza kostić lepe oči ružne slike narodno pozorište sombor nora (lutkina kuća) pesnici umiru mladi pesnik sombor vanda jurković
Prethodna vest Sledeća vest