MUP: Biće formirani kol centri u lokalnim samoupravama

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović saopštio je da će u narednim danima u svakoj opštini biti formirani kol centri namenjeni starijima od 65 godina kojima je potrebna pomoć.

Foto 6442Stefanović je rekao da po nalogu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije, Ministarstvo unutrašnjih poslova u narednim danima biti kontakt tačka za sve ljude starije od 65 godina koji se nalaze u izolaciji u svojim domaćinstvima. Objasnio je da će preko kol centara, koji će biti formirani, najstariji sugrađani jednim pozivom moći da dobiju volontere koji će im otići u kupovinu, a usluga dostave namirnica biće besplatna. - Mi ćemo, u saradnji sa drugim državnim institucijama, vrlo brzo imati brojeve telefona kol centara u svim opštinama u Srbiji, na koje će stariji sugrađani moći da se jave - rekao je ministar. Stefanović je pozvao građane da budu oprezni i da ne nasedaju na različite ponude prevaranata. - Niste u obavezi, niti bilo kome treba da dajete novac zato što je otišao da vam kupi namirnice i ostale potrepštine. Država Srbija ovo radi za svoje najstarije sugrađane i nemojte, osim novca koji ćete dati za ono što vam je kupljeno, plaćati za usluge donošenja hrane, lekova ili bilo čega drugog. Volonteri, pripadnici policije, vatrogasaci, ljudi iz Crvenog krsta i civilne zaštite i svih drugih koji se u ovo budu uključili biće vam potpuno besplatno na usluzi - objasnio je ministar policije.
Stanovnicima grada Sombora, starijim od 65 godina, od uvođenja zabrane kretanja, za sve informacije i pomoć na raspolaganju je lokalni Crveni krst. Otvorene su dve celodnevne telefonske linije - 064/505 39 34, odnosno 064/069 82 47. Kako je preneto SOinfo.org portalu prvog dana vanrednog stanja, prijave za volontiranje u akciji pomoći starima, uputilo je čak 80 lica.
@ Ned, 22.03.2020. 02:00
crveni krst društvo kol centri ministar policije ministarstvo unutrašnjih poslova - mup nebojša stefanović sombor volonteri
Prethodna vest Sledeća vest