Okrug još bez obolelih, prvi smrtni slučaj u zemlji

U Republici Srbiji je do sinoć u 18 časov registrovano ukupno 135 potvrđenih slučajeva COVID 19. Registrovan je jedan smrtni slučaj koji se može povezati sa oboljevanjem od novog koronavirusa. Juče je testirano 40 osoba od kojih 17 bilo pozitivno.

Foto 37554 Vlada Srbije donela je odluku da danas u 20 časova prestaje javni prevoz, da se zatvaraju kafići, restorani, molovi, kao i da se očekuje donošenje zabrane okupljanja više od pet ljudi - objavljeno je na redovnoj večernjoj konferenciji. Istovremeno u somborskoj Bolnici smo saznali da je stanje „redovno” bez obolelih od virusa covid-19, da nisu prisutni pripadnici Vojske Srbije, da se striktno kontroliše svaki ulazak na jedinom punktu.
SOinfo.org portalu je iz Zapadno bačkog upravnog okrugu rečeno da je načelnik ZBUO u stalnom kontaktu sa inspektorima, da se preduzimaju sve mere zaštite. - Sve lokalne samouprave na nivou Zapadnobačkog upravnog okruga su preduzele adekvatne mere kako bi se suzbila epidemija koronavirusa, s obzirom da se situacija menja iz sata u sat i da je stanje nepredvidivo, rad lokalnih samuprava je i više nego zadovoljavajuće i za sada je sve pod kontrolom - ocenili su iz Okruga. Preneli su i da je na ovoj područnu izvršeno nekoliko testiranja ali je rezultat u svim slučajevima bio negativan na virus covid-19. Odgovorni iz ZBUO su naveli da su sanitarni inspektori, pored svakodnevnih aktivnosti, u prethodnom periodu imali dežurstva na granici. Obavešteni smo da Štab za vanredne situacije ZBUO nije zasedao od proglašenja vanrednog stanja, ali da je načelnik okruga, Dušan Marijan prisustvovao sednici Štaba za vanredne situacije grada Sombora i kako su objasnili, upoznat je sa svim poslovnim aktivnostima i merama koje su potrebne da se sprovedu u ovakvim situacijama. Štab za vanredne situacije grada Sombora je na jučerašnjem zasedanju analizirao stanje i dosadašnje postupke u suzbijanju epidemije koronavirusa, te još jednom pozvao sugrađane, posebno one preko 65 godina da se strikno pridržavaju postojećih mera. Doneta je odluku o nastavku postupka dezinfekcije, te predočeno da je uspostavljena lokalna telefonska linija za psihosocijalnu pomoć na broju - 063/468-057.
Pošta u Somboru objavila je da se zbog trenutne epidemiološke situacije do daljnjeg obustavljene isplate socijalnih davanja i novčanih naknada: dečiji dodatak, invalidnine, socijalna pomoć, nega i pomoć drugog lica, posebna novčana naknada, naknada za porodični smeštaj, roditeljski dodatak i naknade tržišta rada. Obustavljen je i prijem, odnosno isporuka Post ekspres pošiljki.
@ Sub, 21.03.2020. 05:42
covid-19 društvo dušan marijan epidemija koronavirus načelnik opšta bolnica dr radivoj simonović pošta psihosocijalna pomoć socijalna pomoć sombor vlada srbije zapadno bački upravni okrug
Prethodna vest Sledeća vest