Radno vreme samo za penzionere

U nedelju, 22. marta prodavnice će imati poseban režim rada za starije od 65 godina i radiće od 4 do 7 sati ujutro.

Foto 37552 U skladu sa preporukama nadležnih institucija, mnoge prodavnice otvoriće vrata za svoje starije sugrađane u nedelju 22. marta. Stariji od 65 godina moći će u ranim jutarnjim časovima, od 4 do 7 sati, odvojeno od ostalog građanstva i uz pooštrene mere zaštite da se snabdeju potrebnim namirnicama.
Na internet prezentacijama većine prodavnica nalaze se obaveštenja o novom radnom vremenu kao i poziv potrošačima da se u ovoj situaciji ponašaju odgovorno, kupuju u količinama potrebnim za domaćinstvo, poštuju pravilo odvajanja termina kupovine i brinu o sebi i drugima, poštujući smernice nadležnih.
U Somboru će, u nedelju 22. marta, vanredno raditi: Aman (Sportska bb), Lidl (Josipa Pančića 6), Univerexport (21. oktobra 11-13), Roda (Staparski put bb), Idea super (Pariska 9), Maxi (Trg Koste Trifkovića 8) i PerSu (Milete Protića bb i Samka Radosavljevića 37-39). U PerSu marketima naznačeno je da je u periodu dežurstva kupovina moguća samo penzionerima uz ček kao sredstvo identifikacije. Na sajtu Gomexa još uvek ne stoji da će objekat u Somboru raditi ali piše da definisanje objekata za rad po ovakvom radnom vremenu mora biti u dogovoru sa opštinskim organima te da očekujeu da se spisak njihovih prodavnica koje će raditi proširi.
U naseljenim mestima situacija je sledeća: Kljajićevo (PerSu Market, JNA  47 i Moše Pijade  83), Stanišić (PerSu Market, Oslobođenja 55), Svetozar Miletić (Somborska  6) i Stapar (Domaći trgovinski lanac, Ive Lole Ribara bb).
Čuvajmo naše najdraže! Javite im kad i gde mogu da se snabdeju ukoliko žele!
@ Pet, 20.03.2020. 19:22
sombor
Prethodna vest Sledeća vest