Raste broj zaraženih, građani poštuju vanredno stanje

Zaključno sa četvrtkom u 18 sati na teritoriji Srbije koronavirusom zaraženo je 103 osobe. Predsednik Srbije najavio da će danas u osam časova biti zatvorene sve državne granice, a da će u podne biti obustavljen međugradski saobraćaj.

Vučić je na poslednjoj konferenciji rekao da niko, sem transportnih kamiona, neće moći da uđe na teritoriju Srbije, kao i da će, po obustavljanju javnog međugradskog saobraćaja, putovanja biti moguća samo automobilom. Najavio i moguće produženje trajanja policijskog časa o čemu će građani biti obavešteni tokom vikenda. Upozorio je da u nedeljama koje dolaze očekujemo ubrzano povećavanje broja zaraženih.
Zapadnobački okrug je jedini okrug u Vojvodini u kome do sada nije registrovan ni jedan oboleli od koronavirusa. Somborska bolnica na jedinom ulaznom punktu primenjuje redovne mere, evidenciju i kontrole. Posete su zabranjene, stvari za pacijente ostavljaju se na portirnicama, dok su za informacije o pacijentima, u periodu od 12 do 13 sati, otvoreni telefoni na svim odeljenjima.
Gradska uprava je juče obustavila rad sa strankama putem neposrednog kontakta. Poslove će nastaviti da obavljaju putem pisane ili elektronske pošte, odnosno telefonskim putem. Nadležni iz GU su potrebne obrasce odnosno kontakt podatke ponudili na posebnim stranicama zvaničnog gradskog sajta.
Nadležni obaveštavaju poljoprivrednike da su dužni da prijave radove ukoliko je neophodno sprovođenje u vremenu trajanja policijskog časa. Zahteve, poljoprivrednici svih vojvođanskih okruga, podnose putem telefona 064/8818449 ili imejla: agromere@registar-uzb.rs. Potrebno je da navedu ime i prezime, broj lične karte i adresu, broj poljoprivrednog gazdinstva, lokaciju gde će se sprovoditi agro-tehničke mere, kao i vreme i dan kada će biti sprovedene mere. Dozvola kretanja će važiti samo za navedeni dan. Rok za odgovor na podneti zahtev je do 48 časova.
Somborci su i ove noći poštovali policijski čas. Čini se da je na ulicama bilo još manje automobila i da je „promakao” tek poneki biciklista. Većina ulica bila je zapravo pusta, kao što je to slučaj i na „glavnjaku” oko 22 sata (video).
@ Pet, 20.03.2020. 06:00
aleksandar vučić covid-19 društvo glavnjak gradska uprava koronavirus međugradski opšta bolnica dr radivoj simonović policijski čas poljoprivreda predsednik srbije saobraćaj sombor vanredno stanje
Prethodna vest Sledeća vest