PU Sombor: Podneto šest prijava, četvoro van karantina

Policijska uprava Sombor je prve noći vanrednog stanja zatekla dva lica na ulici, dok je za četiri osobe utvrđeno da nisu poštovali meru samoizolacije.

Foto 6442Saopšteno je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru uhapsili su M. B. (1999) iz Sombora zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije. Policija ga je zatekla sinoć oko 23.30 sati na ulici u društvu sa jednim sedamnaestogodišnjakom protiv kog će, po nalogu nadležnog tužilaštva, biti podneta krivična prijava za isto krivično delo.
Takođe policija će, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneti krivične prijave protiv još četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije. Sumnja se da oni, po povratku iz inostranstva, nisu poštovali meru samoizolacije u trajanju od 14, odnosno 28 dana.
@ Čet, 19.03.2020. 18:10
covid-19 društvo epidemija karantin koronavirus krivične prijave nepostupanje po zdravstvenim propisima policijska uprava sombor samoizolacija sombor više javno tužilaštvo
Prethodna vest Sledeća vest