„Semper idem” u selekciji 65. Sterijinog pozorja

Dramaturg Svetislav Jovanov, selektor 65. Sterijinog pozorja, objavio je juče koja je pozorišna ostvarenja odabrao.

Foto 37551 Predstava „Semper Idem” (pisac Đorđe Lebović, dramatizacija i režija Gorčin Stojanović) Narodnog pozorišta Sombor našla se u takmičarskoj selekciji ovogodišnjeg Sterijinog pozorja.
- Uprizorenje Lebovićevog apartnog, potresnog i polifonijski ustrojenog romana-ispovesti, kojeg se poduhvatio Gorčin Stojanović, predstavlja ostvarenje epskog zamaha ne samo u pogledu scenskog trajanja nego i kao uspešno sučeljavanje razvoja unutrašnjeg života pojedinca (junaka, naratora) kako sa bizarnim, ali prijateljskim energijama porodice i varoškog okruženja, tako i sa sve rizičnijim i, u krajnjoj instanci, kobnim silama Istorije. Postavljajući geteovski intoniranu povest o očovečenju putem spoznaje sveta, Stojanović suptilno, višeslojno i temeljno otkriva večnost (vraćanja) zla kao naličje takvog očovečenja – napisao je u obrazloženju svoje odluke selektor Svetislav Jovanov.
65. Sterijino pozorje održaće se od 26. maja do 3. juna 2020. U zavisnosti od razvoja aktuelne situacije, postoji mogućnost pomeranja termina, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena. Ceo izveštaj selektora i spisak odabranih predstava dostupni su na sajtu Sterijinog pozorja.
Narodno pozorište Sombor, dok traje period kada nismo u mogućnosti da idemo u pozorište, svoju vernu publiku uveseljavaće snimcima starih predstava. Na YouTube kanalu somborskog pozorišta 14. marta postavljena je predstava „Buba u uhu” (Žorž Fejdo, režija: Olja Đorđević) a juče je objavljen link za predstavu Henrika Ibzena „Nora” (režija: Predrag Štrbac).
@ Čet, 19.03.2020. 21:00
„semper idem” 65. sterijino pozorje gorčin stojanović narodno pozorišta sombor sombor svetislav jovanov
Prethodna vest Sledeća vest