Besplatne maske iz Fiorana i kućne radinosti

Deo krojačica u Fioranu nastavio je da radi, nakon zatvaranja pogona zbog vanredne situacije, kako bi šile zaštitne maske. Sličan poduhvat, doduše u kućnim uslovima, pokrenule su i tri volonterke.

Foto 37542 Objavljeno je da je tridesetak radnica Fiorana odlučilo da i dalje dolazi na posao. Šiju zaštitne maske i deli ih besplatno. Do sada su sašile 10.000 maski koje su poklanjene bolnici, zdravstvenim institucijama i policiji u Somboru i Kuli, službi carine, prevoznicima... Tamo gde su najpotrebnije u ovom momentu. Rasdnice su najavile da nastavljaju sa šivenjem maski. Kompanija Fiorano, koja ima pogone u Somboru i Kuli, rad je obustavila početkom nedelje, stupanjem na snagu strožih uslova kretanja i okupljanja građana, u cilju suzbijanja koronavirusa.
Akciji obezbeđivanja preko potrebnih zaštitinih maski pridružile su se još tri Somborke. Volonterke, majka, ćerka i njihova prijateljica krojačica, počele su od sopstvenog materijala da pripremaju besplatne maske za somborske zdravstvene radnike, korisnike i zaposlene u somborskim domovima za stare. One su juče tokom dana ostale bez materijala, te su pozvale građane, da ih podrže, doniraju nedostajući materijal (gume, konac, platno...) i pomognu im da nastave sa radom. Takođe, pozvale su i zainteresovane krojačice da im se pridruže u humanoj akciji. Potrebne informacije mogu se dobiti putem fejsbuk stranice Sandra posteljine Sombor.
@ Čet, 19.03.2020. 05:30
bolnica domovi za stare fiorano koronavirus policija privreda sandra posteljine sombor šivenje sombor zaštitne maske
Prethodna vest Sledeća vest