Nepunih pet miliona za obnovu Županiju

Bespovratna sredstava Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave iz Budžetskog fonda za lokalne samouprave u 2020. godini.

Foto 12348Gradu Somboru je pripalo 4.952.810 dinara za projekat sanacije, restauracije, konzervacije, adaptacije i investicionog održavanja ulične i dvorišne fasade objekta gradske uprave - zgrade Županije. - Ovim sredstvima finansiraće se deo projekta koji će doprineti da jedan od najprepoznatljivijih somborskih simbola zasija svojim punim sjajem - objavljeno je na zvaničnom gradskom sajtu.
Navedeno je da je odlukom o raspodeli sredstava iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave u tekućoj godini, opredeljeno ukupno 520 miliona dinara, odnosno nešto manje od četiri i po miliona evra. Nadležni su objavili da će biti podržano 74 projekata. Rekordne iznose na konkursu za obezbeđivanju nedostajućeg dela sredstava u punom ili delimičnom iznosu za realizaciju novih ili završetak započetih projekata koji se finansiraju iz budžeta jedinice lokalne samouprave, dobili su Jagodina (30 miliona), Boljevac (26,8 miliona), te Kruševac (20 miliona).
@ Čet, 19.03.2020. 02:47
budžetski fond za lokalne samouprave društvo ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave sombor
Prethodna vest Sledeća vest