Skraćeno radno vreme Gradske uprave i Centra za socijalni rad

Zbog sprečavanja širenja virusa COVID-19 Gradska uprava i Centar za socijalni rad skraćuju radno vreme.

Foto 7436Gradska uprava je radi zaštite zdravlja stanovništa i zaposlenih donela odluku o skraćenju radnog vremena sa strankama. Službe Gradske uprave će sa strankama raditi od 8 do 13 časova. - Mole se svi građani koji imaju pitanja u vezi sa ostvarivanjem usluga koje pruža Gradska uprava grada Sombora, o načinu regulisanja svojih prava i obaveza, da ne dolaze u Gradsku upravu, već da pozovu broj nadležnog odeljenja ili pošalju upit putem elektronske pošte - navedeno je na sajtu Gradske uprave. Brojevi telefona dostupni su u dokumentu koji je objavljen na zvaničnom sajtu grada, odnosno u prilogu ove vesti. Prijave problema komunalnoj policiji i inspekciji može da se obavi preko aplikacije Prijavi komunalni problem.
Izmenjeno je i radno vreme somborskog Centra za socijalni rad, pa su sada službe za stranke dostupne od 9 do 12 časova. U navedenom periodu stranke mogu da podnesu zahtev za ostvarivanje prava na usluge socijalne zaštite: novčanu socijalnu pomoć, jednokratnu novčanu pomoć, uslugu „pomoć u kući”, narodnu kuhinju, da predaju podneske: žalbe, prigovore kao i ostale usluge socijalne i porodično – pravne zaštite iz delokruga rada ustanove. Centar za socijalni rad je ujedno preporučio osobama starijim od 65 godina da se pridržavaju naredbe Vlade Republike Srbije o neizlasku iz domova, i uputio molbu da ukoliko imaju potrebe za uslugama socijalne zaštite da se obrate putem broja telefona  025/482 499 svakog radnog dana od 8 do 15 časova. Centar za socijalni rad je uveo i dodatni broj telefona preko kojeg se pružaju informacije: 062/787 971.
Na internet stranici Centra za socijalni rad Sombor dostupni su obrasci zahteva za ostvarivanje prava iz oblasti socijalne zaštite koje pruža Grad Sombor. Ispunjeni obrasci mogu da se pošalju na jednu od sledećih adresa elektronske pošte: lokalna.prava@csrsombor.org.rs, kao i na sombor.csr@minrzs.gov.rs.
@ Sre, 18.03.2020. 23:26
centar za socijalni rad sombor covid-19 društvo epidemija grad sombor gradska uprava inspekcija komunalna policija pandemija radno vreme socijalna zaštita sombor
Prethodna vest Sledeća vest