Aplauz u osam! Podrška za medicinare!

Somborci su večeras u 20 sati aplauzom podržali medicinsko osoblje u borbi protiv epidemije koronavirusa. Akciji je pokrenuta na društvenim mrežama.

Ozbiljniji aplauzi za medicinare su se čuli uglavnom na Selenči. Građani su sa balkona i prozora podržali zdravstvene radnika koji su na dnevnom nivou suočenih sa izuzetnom odgovornošću i obavezom da ne dozvole širenje epidemije koronavirusa. Nedugo nakon aplauza, građanima Selenče se obratila i somborska policija. Nadležni su putem razglasa instaliranog u „marici” izvestili o početku policijskog časa, koji će potraji do pet ujutru.
- Podrška za one koji ne staju i kada ceo grad stane! Pozivamo sve građane u karantinu i samoizolaciji da svaki dan u 20 časova izađu na prozore i aplauzom ili muzikom pozdrave sve one koji moraju da rade i da se izlažu riziku kako bi naš grad nastavio da živi. Pozdravimo pre svega medicinsko osoblje, medicinske sestre, doktore i doktorke, apotekare i apotekarke, zubare i zubarke koji su na prvoj liniji odbrane od zaraze.  Ali ne zaboravimo i sve one koji ne mogu da ostanu kod kuće, da bismo se mi zaštitili. U sledećim danima posvetićemo ovu podršku njima.
Virus će proći, ali ono što želimo da zauvek ostane u našem društvu, raste i razvija se, jeste solidarnost, međusobna briga i podrška za sve naše građanke i građane – objavljeno je u jednoj od mnogih najava akcije na fejsbuku.
@ Sre, 18.03.2020. 19:54
aplauz za zdravstvene radnike covid-19 koronavirus medicinari selenča sombor zdravstvo
Prethodna vest Sledeća vest