Zabrana kretanja od sutra uveče

Nove, dodatne mere Vlade Srbije u cilju zaustavljanja širenja koronavirusa. Zaključno sa utorkom u 18 sati, registrovano je sedam novozaraženih pa je ukupan broj obolelih od virusa covid-19 dostigao 72 lica.

Foto 16068Vlada Srbije donela je odluku da se od danas, od 10 časova, zabrani izlazak na ulice građanima starijim od 65 godina u gradovima, kao i starijim od 70 godina u ruralnim i sredinama sa manje od 5.000 stanovnika - preneo je na konferenciji predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Saopštio je potom da se uvodi i druga, veoma oštra mera koja se odnosi na sve ostale građane. Počev od srede, u periodu od 20 časova uveče do pet časova ujutru, građani neće smeti da budu na ulici. Kako je rekao predsednik države, od ove zabrane izuzeti su oni koji su na radnom zadatku, kao i oni koji rade treću smenu. Rigorozne mere, po njegovim rečima, donete su u cilju borbe protiv širenja virusa u našoj zemlji.
Aleksandar Vučić je najavio da će vojska preuzeti sve graničene prelaze pod svoju kontrolu, kao i sve bolnice, odnosno migrantske centre. Naveo je da će pripadnici Vojske Srbije biti naoružani kako bi mogli da zaštite lekare od incidenata i spreče da koronavirus uđe u bolnice.​ Rekao je i da se, u cilju sprečavanja širenja zaraze, razmišljalo o zabrani ulaska u zemlju, državljanima Srbije koji žive i rade u inostranstvu, ali se od toga odustalo, jer bi tom merom bio prekršen Ustav. Vučić je naglasio i da je, pored molbe da ne dolaze, u Srbiju za dva dana doputovalo 45.000 naših ljudi. Naveo je da od 7.607 kontrolisanih lica, 5.954 je policija pronašla kod kuće i oni su bili u izolaciji. Po Vučićevim rečima, čak 1.653 lica nije pronađeno na adresi.
Informacije iz PU Sombor o sprovođenju dosadašnjih mera kontrole i nadzora.
@ Sre, 18.03.2020. 02:26
aleksandar vučić bolnice covid-19 društvo koronavirus lekari pu sombor sombor ustav republike srbije vlada srbije vojska srbije zabrana izlaska na ulice zabrana kretanja
Prethodna vest Sledeća vest