Stojnić ponovo uz vodeće

Somborski biciklista postigao je jedan od najboljih rezultata među profesionalcima.

Foto 37220Veljko Stojnić je treću etapu Tura Kolumbija 2.1 završio na 47. poziciju u grupi koju je predvodio pobednik Huan Sebastio Mopaipa - santa lano iz UAE tima Emirata. Naš biciklista i Holanđanin Etien Van Empel su na deonici dugoj 177 kilometara bili podrška klupskom kolegi, finišeru Umbertu Marengu koji je na opšte iznenađenje, u društvu profesionalaca osvojio izuzetnu osmu poziciju. Pripalo mu je i tri etapna poena, za generalni plasman. Biciklisti Vini Zabu - KTM su zahvaljujući odličnim plasmanima napredovali desetak pozicija i sada zauzimaju 76. mesto u aktuelnom poretku, uz zaostatak od dva minuta i 18 sekundi za vodećima. Stojnić je ostvario i napredak od pet pozicija na listi najboljih mladih biciklista. Trenutno je trideseti. 
Večeras im predstoji još teži izazov. Brdska etapa od 168 kilometara vozi se na relaciji Paipa - Santa Rosa De Viterbo. Najveći izazov biće osvajanje vrha Alto Moral na 2.950 metara. 

@ Pet, 14.02.2020. 07:00
etien van empel huan sebastian molano paipa santa rosa de viterbo sombor sport umberto marengo veljko stojnić vini zabu - ktm
Prethodna vest Sledeća vest